Dvě poškození troleje v Ohníči. Trať v údolí Bíliny stojí

Stržené trakční vedení, ilustrační foto. Pramen: Správa železnicStržené trakční vedení, ilustrační foto. Pramen: Správa železnic

Příčinou byl podle předběžných zjištění Správy železnic zeslabený drát a prověšená trolej.

(12:10 Aktualizovali jsme o vyjádření SŽ ve 3. odstavci) Dvě po sobě jdoucí mimořádné události dnes postihly stanici Ohníč na Teplicku, která leží na trati 131 mezi Bílinou a Ústím nad Labem. V obou případech šlo o poškození troleje a sběrače lokomotivy nákladního dopravce. Provoz na trati je zastaven.

Nejprve krátce před sedmou hodinou ranní byla poškozena trolej a lokomotiva ČD Cargo při posunu. Po krátkém zastavení  provozu byla zprovozněna lichá skupina kolejí, kolem desáté dopolední se ovšem podobná událost stala o sto metrů dál i nákladnímu vlaku dopravce Rabbit Rail. Provoz od té doby stojí, podle stránek Správy železnic se původně očekávalo zprovoznění ve 14:00, později byl čas posunut na 18:00.

„V 6:51 po najetí hnacího vozidla ČD Cargo na soupravu nákladních vozů, jejich přivěšení a zvednutí sběrače došlo k přepálení trakčního vedení. Předběžná příčina: zoxidovaný a zeslabený drát trakčního vedení. V 10:08, na zhlaví stanice Ohníč: nákladní vlak dopravce Rabbit Rail najel do prověšeného trakčního vedení. Předběžná příčina: prověšení trakčního vedení,“ sdělila mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

Trať 131 v údolí řeky Bíliny je hojně využívána především nákladní dopravou, osobní vlaky zde na objednávku Ústeckého kraje provozuje RegioJet.

Tagy trať 131 Ústí nad Labem - Úpořiny - Bílina
41 komentářů