Druhý pokus. Pražská TSK vylepší napojení Modřanské ulice na Jižní spojku

Modřanská ulice v Praze, ilustrační foto. Pramen: RopidModřanská ulice v Praze, ilustrační foto. Pramen: Ropid

Zhruba o 40 metrů má být prodloužen odbočovací pruh ve směru od Modřan.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) oznámila druhý pokus o vylepšení nájezdu z Modřanské ulice na Jižní spojku. Stavba bude podle TSK zahájena 10. července a ukončena 8. srpna.

Po tuto dobu bude uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do centra (od ulice Pikovická po odbočovací pruh na Jižní spojku). Doprava zde bude vedena pouze jedním jízdním pruhem, a to levým. Odbočení na Jižní spojku bude zachováno.

TSK vylepšení nájezdu avizovala už na jaro, práce měly probíhat od 11. dubna do 6. května. „Práce jsou naplánovány a koordinovány tak, aby byly ukončeny před zahájením druhé etapy rekonstrukce Barrandovského mostu,“ uváděla TSK původně.

Tři dny před zahájením ale stavbu nečekaně a bez vysvětlení odložila na září. Důvodem byl nejspíš souběh s opravou tramvajové trati, a z toho plynoucí přílišný provoz kloubových autobusů.

Nyní tedy hodlá TSK začít ještě v červenci. Zhruba o 40 metrů má být prodloužen odbočovací pruh ve směru od Modřan, silnice bude rozšířena o čtyři metry na úkor okolních keřů.

Zakázku získalo sdružení společností Porr, Swietelsky a Chic.

Tagy Jižní spojka Modřanská TSK Praha
2 komentáře