Drážní úřad schválil názvy tří nových železničních zastávek

Otevírání nové železniční zastávky Dobrovíz - Amazon loni na konci listopadu. Foto: AmazonOtevírání nové železniční zastávky Dobrovíz - Amazon loni na konci listopadu. Foto: Amazon

Síť železničních zastávek bude zase o něco hustší. Drážní úřad schválil nově tři. Dvě z nich vzniknou v Jihomoravském kraji,

Síť železničních zastávek bude zase o něco hustší. Drážní úřad schválil nově tři. Dvě z nich vzniknou v Jihomoravském kraji, přičemž jedna bude přímo v Brně. O jednu víc než dosud budou mít v Karlovarském kraji. „Názvy nových zastávek budou platné ode dne jejich otevření,“ uvedl mluvčí DÚ Martin Novák.

JIHOMORAVSKÝ KRAJ
• Brno: na trati č. 240 Brno – Jihlava se počítá s výstavbou zastávky Brno-Starý Lískovec v km 149,693 – 149,813 mezi stanicemi Brno-Horní Heršpice a Střelice.

• Ostopovice: na trati č. 240 Brno – Jihlava se počítá s výstavbou zastávky Ostopovice v km 147,511 – 147,681 mezi stanicemi Brno-Horní Heršpice a Střelice.

KARLOVARSKÝ KRAJ
• Karlovy Vary: na trati č. 149 Karlovy Vary – Mariánské Lázně se počítá s výstavbou zastávky Karlovy Vary-Aréna v km 51,422 – 51,522 mezi dopravnou D3 Karlovy Vary-Březová a stanicí Karlovy Vary dolní nádraží.

Nové zastávky na jihu Moravy vzniknou v rámci projektu modernizace a elektrizace tratě z Brna do Zastávky u Brna. Správa železnic vypsala po dlouhých letech příprav a sporů s aktivisty tendr na stavbu první etapy (elektrizace úseku Brno – Střelice) loni v říjnu. Vítěze zatím nevyhlásila, stavět by se ale mělo začít ještě letos.

Zastávky Starý Lískovec a Ostopovice mají zkvalitnit obslužnost lokalit v rámci integrovaného dopravního systému a usnadnit přestupy vlak/autobus.

Rovněž zastávka v Karlových Varech by se měla začít stavět letos. Vznikne u hokejové KV Arény a bude sloužit především návštěvníkům celého sportovního komplexu v místní části Tuhnice.

Tagy Drážní úřad nové železniční zastávky Top
18 komentářů