Drážní úřad schválil dvě nové zastávky v Plzeňském a Libereckém kraji

Otevírání nové železniční zastávky Dobrovíz - Amazon loni na konci listopadu. Foto: AmazonOtevírání nové železniční zastávky Dobrovíz - Amazon loni na konci listopadu. Foto: Amazon

Česká železnice dostane dvě nové zastávky. V minulých týdnech je schválil Drážní úřad, který zároveň svým rozhodnutím stanovil i jejich

Česká železnice dostane dvě nové zastávky. V minulých týdnech je schválil Drážní úřad, který zároveň svým rozhodnutím stanovil i jejich názvy. Nástupní a výstupní místa pro cestující tentokrát přibudou v Libereckém a Plzeňském kraji, oznámil mluvčí úřadu Martin Novák.

Nová zastávka vznikne na trati číslo 190 Plzeň – Horažďovice předměstí – České Budějovice, Písek město – Protivín v úseku mezi železničními stanicemi Plzeň hlavní nádraží a Plzeň-Koterov. Konkrétně je její vybudování plánováno v kilometrické poloze 346,395 – 347,055 trati. Ponese název Plzeň-Slovany.

Druhá s názvem Roztoky u Jilemnice zastávka vznikne na trati číslo 040 Chlumec nad Cidlinou – Trutnov v úseku mezi železničními stanicemi Roztoky u Jilemnice a Martinice v Krkonoších. Správci železniční infrastruktury plánují její zřízení v kilometrické poloze 84,000 – 84,087 trati.

„Oba dva názvy nových zastávek budou platné ode dne jejich otevření,“ uvedl Novák.

Tagy Drážní úřad nové zastávky Top
17 komentářů