Drážďanské hlavní nádraží čeká nepřetržitá výluka, dotkne se i vlaků z Česka

Hlavní nádraží v Drážďanech. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czHlavní nádraží v Drážďanech. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Důvodem je oprava trakčního vedení ve stanici.

Německý správce železniční infrastruktury DB InfraGO na 24 hodin o víkendu zcela zastaví provoz v jednom z hlavních železničních uzlů Saska. Od soboty 24. února od 04:00 do neděle 25. února 2024 do 04:00 nebude možný provoz žádného vlaku kvůli opravě trakčního vedení ve stanici Dresden Hbf a v přilehlých traťových úsecích.

Omezení v Drážďanech se dotkne dálkových i regionálních spojů z Česka, stanice tak bude tento den pro vlaky zcela neprůjezdná. České dráhy upozorňují cestující na speciální výlukový jízdní řád, který bude platit v sobotu 24. února pro všechny denní vlaky EC na trase Praha – Drážďany – Berlín – Hamburg / Kiel / Flensburg / Lipsko. Tyto spoje budou během výluky nahrazené v úseku Ústí nad Labem hl. n. – Dresden-Neustadt a zpět autobusovou dopravou.

Kvůli cestě autobusem a přestupu bude doba jízdy mezi Prahou a Berlínem delší. V Drážďanech se bude přestupovat do vlaků Deutsche Bahn kategorie IC, konkrétně jednotek Stadler KISS, které nasazuje dopravce na linku do Warnemünde.

Výluka omezí také noční spojení Praha – Lipsko – Curych a Graz – Vídeň – Praha – Berlín. Od ranních hodin v neděli 25. února budou dálkové vlaky mezi ČR a Německem zajištěny opět v celé trase, dočasně však může být upravené řazení některých spojů. Kompletní výlukový jízdní řád pro vlaky Praha – Berlín je zde.

Výluka omezí i provoz vlaků Liberec – Drážďany. Všechny spoje budou končit ve stanici Dresden-Neustadt, neobslouží nejen hlavní nádraží, ale ani stanici Dresden-Mitte. Do centra je možné pokračovat autobusem.

Tagy DB InfraGO Drážďany Dresden Hbf
23 komentářů