Drama nad Baltem. Piloti Cessny neodpovídali, ze stíhačky nebyli vidět. Letoun skončil v moři

Cessna 551. Ilustrační foto: Peter Bakema (GFDL 1.2 or GFDL 1.2 ), via Wikimedia CommonsCessna 551. Ilustrační foto: Peter Bakema (GFDL 1.2 or GFDL 1.2 ), via Wikimedia Commons

Letadlo mělo původně přistát v Kolíně nad Rýnem.

Proudové letadlo Cessna 551 rakouské registrace OE-FGR dnes skončilo s posádkou i cestujícími v Baltském moři. Ukazují to data z Flightradar24.com. Jako první potvrdil pád letadla pro agenturu Reuters mluvčí švédské záchranné služby.

Letadlo letělo ze španělského Jerezu a mířilo do Kolína nad Rýnem. Namísto přistání ale pokračovalo dál, piloti nijak nereagovali na pokyny a výzvy řídicích letového provozu. K letadlu postupně vzlétly stíhačky německé a dánské armády, jejich piloti v kokpitu nikoho neviděli.

Krátce před půl osmou začalo letadlo prudce ztrácet výšku a podle radarů skončilo v Baltském moři poblíž pobřeží Lotyšska. Na místo pádu vzlétli záchranáři ze Švédska a Lotyšska.

Podle německého deníku Bild piloti hlásili problémy s tlakem v kabině. List bez uvedení zdroje napsal, že letounem kromě pilota cestoval muž, žena a jejich dcera.

Průběh letu na Flightradar24.com sledovaly stovky tisíc lidí. Letadlo patří německé společnosti GG Rent.

Tagy Cessna 551 OE-FGR pád letadla do moře
22 komentářů