Dráhy soutěží vyvazovací opravy CityElefantů za 722 milionů

Elektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhyElektrická jednotka 471 CityElefant v Kolíně. Foto: České dráhy

Dráhy hledají firmu, která se bude starat o CityElefanty.

České dráhy daly po pěti letech na trh zakázku na vyvazovací opravy elektrických jednotek 471 (CityElefant). Předpokládaný rámec nové smlouvy je 722 milionů korun na pět let. Dráhy přitom dělí opravy podle nového interního předpisu do tří úrovní: R1, R2 a R3. Dosud se o CityElefanty starala společnost Pars nova ze skupiny Škoda Transportation.

České dráhy mají 82 CityElefantů, vítězi tendru budou garantovat 42 oprav v rozsahu R1, pět oprav v rozsahu R2 a deset v rozsahu R3. Práce budou objednávány podle provozních potřeb dopravce. Dráhy přitom používají nově zavedenou terminologii (od 1. června 2020): R1 představuje vyvazovací obnovu celků, která je zaměřena na bezpečnostní prvky vozidel. Stupeň obnovy R2 (vyvazovací obnova vozidla) z hlediska rozsahu odpovídá bývalé vyvazovací opravě, stupeň obnovy R3 (hlavní obnova vozidla) odpovídá bývalé opravě hlavní.

„Kdy vyjedou první obnovené jednotky, bude záviset na termínu uzavření rámcové dohody, jejích ustanoveních, provozních potřebách a dalších parametrech,“ uvedla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Tagy České dráhy CityElefant vyvazovací opravy
14 komentářů