DPP zrekonstruuje tramvajovou trať v Badeniho ulici, zmizí záhadné „esíčko“

Tramvaj v zastávce Chotkovy sady. Autor: ŠJů, Wikimedia CommonsTramvaj v zastávce Chotkovy sady. Autor: ŠJů, Wikimedia Commons

V rámci akce DPP vybuduje nový ostrůvek a přemístí na něj zastávku Chotkovy sady ve směru do centra.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) naplánoval na několik příštích týdnů rekonstrukci tramvajové tratě v Badeniho ulici. Práce v úseku od křižovatky s ulicí Na Špejcharu po křižovatku s Chotkovou ulicí začnou v pondělí 15. května a potrvají do konce června. Místem neprojedou ani auta, neboť Technická správa komunikací bude zároveň opravovat vozovku a chodníky.

Podle DPP je trať 30 let stará a rekonstrukci potřebuje. Mimo jiné díky ní zmizí dopravní nelogičnost v podobě „esíčka“, které přibližuje trať ve směru do centra ještě před zastávkou Chotkovy sady k pravému obrubníku. Tramvaj tak zabírá pruh pro auta a dochází ke kolizním situacím.

„Esíčko vzniklo při poslední přestavbě křižovatky Badeniho s Chotkovou ulicí v roce 1995 a nikdy nebylo vysvětleno, proč vůbec vzniklo. Po rekonstrukci trati zde budou mít auta více prostoru pro bezpečný průjezd kolem tramvají,“ uvedl technický ředitel DPP pro povrchovou dopravu Jan Šurovský.

V rámci akce DPP také vybuduje nový ostrůvek naproti stávající zastávce Chotkovy sady směr z centra a přemístí na něj stejnojmennou zastávku ve směru do centra. Nová refýž bude plně bezbariérová. Úprav a zlepšení bezbariérovosti se dočká také zastávka z centra. Kromě toho DPP vymění kolejové rozvětvení od Badeniho ulice směrem k ulici Milady Horákové.

DOPRAVNÍ OPATŘENÍ

Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati je od půlnoci z neděle 14. května na pondělí 15. května do pátku 30. června 2023 do půlnoci obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Hradčanská – Chotkovy sady.

Změny tras tramvajových linek

Linky 2 a 97 jsou v úseku Vozovna Střešovice – Malostranská odkloněny přes zastávky Pražský hrad a Královský letohrádek.
Linka 12 je v úseku Strossmayerovo náměstí – Malostranská odkloněna přes zastávku Čechův most.
Linky 18 a 20 jsou v úseku Vítězné náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Prašný most, Pražský hrad a Královský letohrádek.
Historická linka 41 je, v uvedeném směru, v úseku Vozovna Střešovice – Sparta odkloněna přes zastávky Prašný most a Hradčanská.

Tagy Badeniho dpp zastávka Chotkovy sady
47 komentářů