DPP přeloží tramvajovou trať u Výstaviště. Vybral projektanta

Zastávka Výstaviště Holešovice. Pramen: Praha 7Zastávka Výstaviště Holešovice. Pramen: Praha 7

Dopravní podnik hl. m. Prahy se chystá na kultivaci prostoru takzvaného Letenského kříže, který tvoří ulice Veletržní a Dukelských hrdinů.

Dopravní podnik hl. m. Prahy se chystá na kultivaci prostoru takzvaného Letenského kříže, který tvoří ulice Veletržní a Dukelských hrdinů. Velkou zvelebovací akci na sever od Strossmayerova náměstí připravuje město, dopravní podnik bude mít na starosti modernizaci tramvajových tratí.

„V ulicích s tramvajovými tratěmi, zejména U Výstaviště, se předpokládá přeložka (narovnání) tramvajové trati, zajištění bezbariérového přístupu na zastávky a další aktivity,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Podnik aktuálně vybral projektanta, který zpracuje dokumentaci pro novou trať v ulicích Dukelských hrdinů a U Výstaviště. Zakázku získal Metroprojekt za cenu 7,5 milionu korun bez DPH. Náklady na samotnou akci bude podle Řehkové možné odhadnout až během zpracování projektu po zmapování inženýrských sítí.

Radní hlavního města schválili koncepční studii rekonstrukce ulic Veletržní, Dukelských hrdinů, části ulice Strojnická a U Výstaviště už v srpnu 2018. Tehdy se termín realizace odhadoval na rok 2022 a celkové náklady na 762 milionů korun. Studie vzešla z Institutu plánování a rozvoje (IPR), Letenský kříž a okolí má být nově mnohem vlídnější k chodcům, cyklistům a má upřednostňovat veřejnou dopravu.

Srovnání před a po. Vizualizace IPR Praha

Srovnání před a po. Vizualizace IPR Praha

Tagy dpp Dukelských hrdinů Letenský kříž praha tramvajová trať U Výstaviště
24 komentářů