DPP pokračuje ve výměně pražců na trase C, přeruší provoz mezi Muzeem a Pražského povstání

Z výměny pražců v pražském metru mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. Foto: Swietelsky RailZ výměny pražců v pražském metru mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. Foto: Swietelsky Rail

Cestující v pražské MHD čekají o prodlouženém víkendu komplikace. Dopravní podnik hl. m. Prahy se pustí do výměny dalších stovek

Cestující v pražské MHD čekají o prodlouženém víkendu komplikace. Dopravní podnik hl. m. Prahy se pustí do výměny dalších stovek vysloužilých dřevěných pražců za betonové na lince metra C. Mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání proto nebudou jezdit vlaky. Nahradí je autobusy.

Opravy bude DPP provádět na více místech zároveň. Mezi stanicemi Vyšehrad a Pražského povstání vymění na druhé koleji 300 pražců, souběžně s tím vymění 256 pražců na druhé koleji mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad.

„Vzhledem k náročnosti prací se bude na výměně pražců podílet více než sto zaměstnanců. Informační servis bude zajištěn letáky a hlášením v dopravních prostředcích. Cestujícím budou k dispozici informátoři v reflexních vestách,“ uvedl dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

Během výluky budou vlaky na trase C jezdit dvoukolejně v úsecích Háje – Pražského povstání a Letňany – Florenc, z Florence pak jednokolejně (po první traťové koleji) do stanic Hlavní nádraží a Muzeum. Náhradní autobusy budou pendlovat s označením XC na trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží.

Podnik mění na „céčku“ pražce na etapy. Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bylo původně 8 600 dřevěných pražců, nyní už je polovina betonových. O letošních Velikonocích jich DPP vyměnil 506, během výluky na začátku letních prázdnin jich vyměnil 500.

Tagy dpp metro C pražce
11 komentářů