DPP po dvou letech obnoví provoz nostalgické linky 23 s tramvajemi T2

Tramvaje T2 ve střešovické vozovně. Foto: Daniel ŠabíkTramvaje T2 ve střešovické vozovně. Foto: Daniel Šabík

Linka 43 bude zajíždět do Opletalovy ulice do zastávky Hlavní nádraží, kam se po 44 letech vrátí pravidelný provoz tramvají.

Dopravní podnik hl. m. Prahy v pondělí po dvouleté covidové pauze obnoví provoz na nostalgické tramvajové lince 23 mezi Královkou a Zvonařkou. Linku budou obsluhovat výhradně historické tramvaje T2, T3, T3SU, T3SUCS, T3M a výjimečně i T6A5. V provozu bude denně od 8:30 do 19:00, v pracovní dny v intervalu 30 minut, o víkendech a svátcích v intervalu 15 až 20 minut.

Provoz na lince 23 zahájil DPP koncem března 2017 na počest designéra Františka Kardause, který je autorem vnějšího vzhledu vozidel T2 a T3. Covidová nákaza provoz na lince zastavila 16. března 2020.

Linka bude jezdit po stejné trase jako před přerušením provozu, z Královky přes Malovanku, Pražský hrad, Královský letohrádek, Malostranskou, Malostranské náměstí, Újezd, Národní divadlo, Národní třídu, Karlovo náměstí, I. P. Pavlovu a Vinohrady na Zvonařku. Na lince bude platit standardní jízdné.

„Díky obnovení provozu nostalgické linky číslo 23 najdou naše retrovozy opět větší využití a budeme je moci vypravovat výhradně na jednu speciální linku. Pevně věřím, že po dokončení opravy tramvaje Tatra K2, kterou pro nás realizují kolegové v Dopravním podniku města Brna, budeme moci na linku v dohledné době vypravit i tento vůz z autorské dílny Františka Kardause,“ uvedl technický ředitel DPP pro povrchovou dopravu Jan Šurovský.

Vedle nostalgické linky provozuje DPP i tři historické linky (hlavně) pro turisty s vozy z období první republiky. Po linkách 41 a 42, které fungují od konce března, spustí začátkem června třetí linku (43). Linka bude v provozu do konce srpna, a to pouze ve středu odpoledne. Jízdné na lince 43 bude stejné jako na 41, pro dospělou osobu za jednu jízdu činí 100 korun, zlevněné 60 korun. Neplatí na ní Tarif PID.

Linka 43 bude mít interval 80 minut a pojede do Opletalovy ulice do zastávky Hlavní nádraží, kam se tím po 44 letech vrátí pravidelný provoz tramvají.

Tagy dpp historická tramvaj
18 komentářů