DPP otevře všechny dveře v tramvajích i autobusech, navýší večerní provoz

Tramvaj 14 T v Praze na křižovatce ulic Patočkova a Střešovická. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraTramvaj 14 T v Praze na křižovatce ulic Patočkova a Střešovická. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od pondělí ruší omezení nástupu předními dveřmi do svých autobusů a tramvají. Pro cestující

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od pondělí ruší omezení nástupu předními dveřmi do svých autobusů a tramvají. Pro cestující se uvolní i doposud zablokované přední řady sedadel.

Jde o další krok k návratu do běžného režimu. Ze všech omezení a opatření zůstává ještě nutnost cestovat s rouškou a zákaz prodeje jízdenek u řidiče.

Do původního stavu před pandemií se vrací i otevírání dveří. Řidiči je nebudou automaticky otevírat v každé zastávce, cestující si pro výstup či nástup a otevření dveří musí opět zmáčknout příslušné tlačítko.

Od pondělí DPP rovněž obnoví večerní provoz autobusových linek č. 149, 150, 170 a 176. „Ukončení režimu centrálního otevírání všech dveří na každé zastávce navazuje na uvolnění opatření zavedených v souvislosti s pandemií covid-19 a současně zohledňuje postupný nárůst venkovních teplot. Dosavadní doporučený režim otevřených oken a automatického otevírání všech dveří totiž značně snižuje účinky běžící klimatizace, která pak nestačí ochlazovat vnitřní prostor vozidel,“ vysvětlila mluvčí DPP Aneta Řehková. Při nástupu či výstupu si cestující v autobusech i tramvajích budou muset pro otevření dveří od 8. června 2020 opět zmáčknout tlačítko tak, jak byli zvyklí před pandemií covid-19. V metru zůstane automatické otevírání dveří ve všech stanicích zatím zachováno.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp obnovení provozu po pandemii koronaviru praha
12 komentářů