DPP opraví trať z Nuslí na Pankrác, vznikne nová zastávka Kotorská

Stanice metra Pražského povstání, kam se přesune tramvajová zastávka. Pramen: https://commons.wikimedia.orgStanice metra Pražského povstání, kam se přesune tramvajová zastávka. Pramen: https://commons.wikimedia.org

V rámci oprav bude přesunuta stávající tramvajová zastávka Pražského povstání ke stejnojmenné stanici metra

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se v sobotu pustí do jedné z největších oprav letošního roku v pražské MHD. Začne rekonstrukce tramvajové trati mezi nuselským náměstím Bratří Synků a Pankrácí v ulicích Táborská a Na Pankráci.

Cestující se budou muset smířit s více než dvouměsíční výlukou tramvajového provozu (skončí 4. června v noci), za to se dočkají některých novinek. V rámci oprav bude například přesunuta stávající tramvajová zastávka Pražského povstání ke stejnojmenné stanici metra. O něco výše za křižovatkou ulic Na Pankráci a Na Veselí pak vznikne nová zastávka Kotorská.

„Trať v ulicích Na Pankráci a v Táborské pochází ještě z roku 1985, část z roku 1986, a je nezbytné ji kompletně zrekonstruovat. Místo současných velkoplošných panelů bude nová trať na betonové desce s pružným upevněním kolejnic a asfaltovým povrchem,“ uvedl člen představenstva DPP Jan Šurovský. Úprav směrem k bezbariérovosti se dočkají všechny zastávky, v úseku bude také zavedena preference tramvají na křižovatkách.

Dopravní podnik na dobu oprav zavede náhradní autobusovou dopravu X18 a X93 a současně odkloní trasu pravidelné autobusové linky 193.

Změny tras tramvajových linek

Linka 18 je ve směru od Nádraží Podbaba ze zastávky Divadlo Na Fidlovačce odkloněna přes zastávku Otakarova do zastávky Náměstí Bratří Synků (výstupní zastávka je v ulici Na Zámecké, nástupní zastávka je v obratišti tramvají).

Linka 93 je ve směru od Sídliště Ďáblice zkrácena do zastávky Náměstí Bratří Synků (výstupní zastávka je v ulici Na Zámecké, nástupní zastávka je v obratišti tramvají).

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava X18 v trase Náměstí Bratří Synků – Palouček – Náměstí Bratří Synků.

Tagy dpp Nusle oprava tramvajové trati Pankrác
28 komentářů