DPP opět kvůli úbytku cestujících omezí provoz metra, prodlouží intervaly

Metro ve stanici Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraMetro ve stanici Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Počet cestujících v minulém týdnu klesl o 69 % běžného stavu.

Dopravní podnik hl. m. Prahy omezí kvůli slabé poptávce po cestování počet spojů v pražském metru. Od zítřka dojde k prodloužení intervalů podle linek až o 40 sekund.

Dopravce dnes o opatření informoval na svých stránkách. Změny se týkají doby přepravní špičky. K největší redukci dojde na lince A, kde se interval prodlouží o 30-40 sekund. V případě linky B pak jde o prodloužení 20-30 sekund, na lince C o 10-20 sekund. DPP o opatření informoval na svých stránkách. „V povrchové dopravě k prodloužení intervalů na linkách tramvají a autobusů nedochází,“ uvedl DPP.

Ropid včera na svém facebookovém profilu uvedl nová data o tom, jak je metro využíváno během posledních týdnů. Minulý týden počet cestujících spadl na zhruba 356 tisíc za den. „Oproti obvyklému stavu v této části roku jde o úbytek cestujících o cca 69 %. V roce 2019 cestovalo ve srovnatelný den pražským metrem cca 1 163 000 lidí, v maximální ranní špičkové čtvrthodině pak okolo 29 000 cestujících,“ uvádí Ropid.

Aktuální poptávka v metru za celý pracovní den je nyní téměř poloviční než obvykle v sobotu. Nicméně rozsah provozu metra nyní není upravován výhradně dle úrovně poptávky. S ohledem na epidemickou situaci je snahou, aby v metru byla trvale celodenní i špičková čtvrthodinová nabídka na úrovni 2-3x vyšší, než je aktuální poptávka,“ dodal Ropid.

Omezení v metru jsou nyní nižší než v loňském roce, kdy metro jezdilo podle prázdninových jízdných řádů ještě při denním průměru 600 tisíc lidí.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp omezení dopravy kvůli koronaviru
15 komentářů