DPP obdržel prvních pět midibusů Solaris Urbino z letošní série. Jsou v nových barvách PID

Midibusy Solaris Urbino 10 pro DPP. Autor: Daniel Šabík/DPPMidibusy Solaris Urbino 10 pro DPP. Autor: Daniel Šabík/DPP

Rozdíl mezi loňskou a letošní dodávkou je zřejmý na první pohled. Vozy z letošní dodávky už nesou nové barvy PID.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes obdržel prvních pět midibusů Solaris Urbino ze série 20 objednaných vozidel, která mají letos od výrobce dorazit. Pořízení dvacítky autobusů o délce 10,5 metru vychází z opce, kterou DPP využil letos v březnu. Dojde tak k úplnému naplnění loňské rámcové smlouvy, díky které podnik už obdržel 20 těchto midibusů.

Rozdíl mezi loňskou a letošní dodávkou je zřejmý na první pohled. Vozy z letošní dodávky už nesou nové barvy Pražské integrované dopravy, loni byly ještě klasicky bílo-červené. „V dalších dnech budeme na autobusy instalovat samolepky, piktogramy a nápisy podle Standardu PID,“ uvedl na twitteru pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr. Dnes přijelo pět vozidel, ve čtvrtek dorazí dalších pět, všechna do garáží Vršovice. V dalších dnech v září a říjnu dorazí zbylých 10 vozidel do garáží Klíčov.

Za jeden midibus zaplatí DPP 5,5 milionu korun. Nové vozy jsou vybaveny zařízením pro počítání přepravených cestujících, kamerovým systémem a automatickým hasicím systémem v motorovém prostoru. Autobusy kategorie midibus plus jsou v případě DPP premiérou, až do loňska dopravce takový typ neprovozoval.

Midibusy Solaris Urbino 10 pro DPP. Autor: Daniel Šabík/DPPMidibusy Solaris Urbino 10 pro DPP. Autor: Daniel Šabík/DPPMidibusy Solaris Urbino 10 v původních barvách DPP. Autor: Daniel Šabík/DPPNové midibusy plus Solaris Urbino 10,5. Foto: Daniel Šabík / DPPMidibusy Solaris Urbino 10 v původních barvách DPP. Autor: Daniel Šabík/DPP

Solaris Urbino 10,5 – základní technické údaje
Typ: Urbino 10
Výrobce: Solaris Bus & Coach S.A.
Délka: 10 500 mm
Šířka: 2 550 mm
Výška: 3 050 mm
Počet dveří: 3
Obsaditelnost: 86 osob
Motor: Cummins ISB6.7 E6 280B, vznětový šestiválec
Emisní norma: EURO VI
Objem válců: 6 692 cm3
Převodovka: VOITH DIWA 6, automatická čtyřstupňová

Tagy dpp midibusy Solaris Urbino 10
85 komentářů