DPP má povolení pro tramvaj do Slivence, začne stavět prvních 40 metrů kolejí

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) získal pravomocné stavební povolení na stavbu 9. etapy nové tramvajové trati z Barrandova do

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) získal pravomocné stavební povolení na stavbu 9. etapy nové tramvajové trati z Barrandova do Slivence. Začít stavět chce v březnu příštího roku.

Získání stavebního povolení vyplývá z oznámení na úřední desce ministerstva dopravy, potvrdil ho mluvčí DPP Daniel Šabík.

„Vzhledem k tomu, že máme uzemní rozhodnutí pro celou trať až do Slivence a pro 0. etapu máme i vysoutěženého zhotovitele, získání pravomocného stavebního rozhodnutí pro nás znamená, že můžeme začít stavět nultou etapu,“ řekl Šabík.

Nultá etapa znamená stavební úpravu kolejové smyčky a obratiště Sídliště Barrandov, založení kolejového rozvětvení ve směru připravované tratě do Slivence a položení zhruba 40 metrů nových kolejí.

Zakázku na tuto akci získala podle registru smluv za 41,7 milionu korun společnost Eurovia. Podle Šabíka to umožní, by po získání povolení pro další fáze trati nemuseli omezovat provoz na obratišti Sídliště Barrandov.

I když má DPP stavební povolení, nechce začít stavět hned záměrně. Práce na Barrandově budou probíhat současně s rekonstrukcí tramvajové tratě v Nádražní ulici, přesněji řečeno v době, kdy bude probíhat modernizace kolejového svršku v úseku mezi obratištěm Hlubočepy a Sídliště Barrandov, tedy v době kdy mezi Smíchovským nádražím a Barrandovem nebudou jezdit tramvaje. Vše tak proběhne během jediné výluky.

Trasa tramvajové trati z Barrandova do Slivence. Foto: DPP

Na další etapy žádá DPPo evropskou dotaci, celá stavba má být hotová do roku 2022. Nová trať bude dlouhá 1,5 kilometru, budou na ní tři zastávky.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp Eurovia CS Slivenec tramvajová trať Barrandov - Slivenec
26 komentářů