DPP chybí opět moderní tramvaje, na běžnou linku vypravil neplánovaně T3

Tramvaj T3SU na lince 7. Foto: Roman Hloch - Tramvaje v České republiceTramvaj T3SU na lince 7. Foto: Roman Hloch - Tramvaje v České republice

Jako na nostalgické lince si mohli dnes připadat někteří cestující na lince č. 7 v Praze. Dopravní podnik hl. města

Jako na nostalgické lince si mohli dnes připadat někteří cestující na lince č. 7 v Praze. Dopravní podnik hl. města Prahy kvůli nedostatku nízkopodlažních tramvají nasadilo na linku tramvajové vozy T3SU. Ty jezdí jinak jen na lince 23, která je označována jako nostalgická.

Podle mluvčí DPP Hany Pohanové byly tramvaje vypraveny na celkem tři pořadí a staženy dnes ve 13:35. „Údržba tramvajových vozů vozovny Hloubětín probíhá v ztížených podmínkách na pevné ploše venku (kolejiště v Hostivaři) a některé práce nelze časově přesně odhadnout a plánovat, než kdyby se prováděly ve vozovně s dostupnou technologií. Aktuální potřeby nebyly zodpovědným pracovníkem zcela správně vyhodnoceny, vypravení zmiňovaných vozů na linku bylo mimořádné a věříme, že se již nebude opakovat,“ uvedla Pohanová.

Podle standardů Ropidu nemají takové tramvaje na lince 7 jezdit. DPP sice nakoupil v posledních letech 250 tramvají 15T, celkem 43 z nich je ale mimo provoz. Důvody? Pravidelná údržba (9), provedení údržby podle plánovaného harmonogramu (10), odstavení po velkých nehodách (13) a oprava kol (11).

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp T3 T3SU Top
47 komentářů