DPP bude opravovat vytíženou trať na Vinohradech, výluky potrvají do dubna

Tramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Bude přerušen provoz tramvají mezi náměstím Míru a I. P. Pavlova.

Dopravní podnik hl. m. Prahy chystá rekonstrukci jedné z nejvytíženějších tramvajových tratí v metropoli. Dělníci se v pátek pustí do oprav vinohradské tepny od náměstí I. P. Pavlova přes náměstí Míru směrem do Francouzské ulice po křižovatku s Blanickou.

Práce budou rozděleny do dvou etap. První etapa potrvá tři dny a zahrne výměnu kolejí v křižovatce Francouzské a Blanické. Do neděle kvůli tomu nebudou jezdit tramvaje v Korunní ulici. K výraznějšímu narušení provozu pak dojde se zahájením druhé etapy v noci z neděle na pondělí.

Během druhé etapy DPP vymění kolejnice na Tylově náměstí (křižovatka Bělehradské a Jugoslávské ulice), dokončí jejich výměnu v křižovatce Francouzské a Blanické ulice a nahradí původní kolejnice novými v obloucích a na přímých úsecích na náměstí Míru a ve Francouzské ulici. Provoz tramvají mezi náměstím Míru a I. P. Pavlova bude přerušen, obnoven by měl být ve čtvrtek 1. dubna před půlnocí.

I. etapa (Flora – Náměstí Míru)

Z důvodu opravy tramvajové tratě bude od pátku 5. března 2021 (od 20.00 hodin) do neděle 7. března 2021 (přibližně do 22.30 hodin) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Flora – Náměstí Míru.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Jiřího z Poděbrad, Muzeum, I. P. Pavlova (v Bělehradské ulici) a Bruselská do obratiště Náměstí Bratří Synků (výstupní zastávka v ulici Na Zámecké, nástupní zastávka v obratišti).
Linka č. 15 bude ve směru od Kotlářky zkrácena do zastávky Flora, odkud bude dále pokračovat jako linka č. 16 směr Lehovec.
Linka č. 16 bude ve směru od Lehovce zkrácena do zastávky Flora, odkud bude dále pokračovat jako linka č. 15 směr Kotlářka.
Linka č. 91 bude rozdělena na dvě části:
• Ve směru od Divoké Šárky bude zkrácena do zastávky I. P. Pavlova.
• Ve směru od Radošovické bude ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Jiřího z Poděbrad a Muzeum do zastávky I. P. Pavlova (v Bělehradské ulici).

Zavedená tramvajová linka
V denním provozu bude zavedena linka č. 36 v trase Sídliště Řepy – Motol – Kotlářka – Anděl – Zborovská – Palackého náměstí – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Zvonařka (v úseku Kotlářka – Sídliště Řepy v provozu pouze vybrané spoje).

II. etapa (I. P. Pavlova – Náměstí Míru)

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od neděle 7. března 2021 (cca 22:30 hod.) do čtvrtka 1. dubna 2021 (cca 22:30 hod.) obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku I. P. Pavlova – Náměstí Míru.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 4 bude zrušena.
Linka č. 6 bude v úseku Karlovo náměstí – Otakarova odkloněna přes zastávky Moráň, Albertov
a Divadlo Na Fidlovačce.
Linka č. 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Šumavská odkloněna přes zastávky Blanická, Jana Masaryka a Ruská do zastávky Čechovo náměstí.
Linka č. 13 bude ve směru od Černokostelecké ze zastávky I. P. Pavlova odkloněna přes zastávky Bruselská a Otakarova do obratiště Náměstí Bratří Synků (výstupní zastávka je v ulici Na Zámecké, nástupní zastávka je v obratišti).
Linka č. 16 bude ve směru od Lehovce ze zastávky Šumavská odkloněna přes zastávky Blanická, Jana Masaryka, Ruská, Čechovo náměstí a Koh-i-noor do obratiště Kubánské náměstí.
Linka č. 22 bude v úseku I. P. Pavlova – Koh-i-noor odkloněna přes zastávky Bruselská, Otakarova a Nádraží Vršovice.
Linka č. 24 bude provozována pouze v úseku Březiněveská / Kobylisy – Florenc.
Linka č. 91 bude rozdělena na dvě části:
• ve směru od Divoké Šárky bude zkrácena do zastávky I. P. Pavlova v Jugoslávské ulici.
• ve směru od Radošovické bude ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Jiřího z Poděbrad a Muzeum do zastávky I. P. Pavlova v Bělehradské ulici.
Linky č. 97 a 99 budou v úseku I. P. Pavlova – Koh-i-noor odkloněny přes zastávky Bruselská, Otakarova a Nádraží Vršovice

Zavedená tramvajová linka
V denním provozu bude zavedena tramvajová linka č. 36 v trase Sídliště Řepy – Motol – Kotlářka – Anděl – Zborovská – Palackého náměstí – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Zvonařka (v úseku Kotlářka – Sídliště Řepy pouze vybrané spoje).

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X10 v trase Blanická – Náměstí Míru – I. P. Pavlova.

 

Tagy dpp oprava tramvajové trati Vinohrady
17 komentářů