dkv-spojujeme

DPO ukázal první snímek dvoupodlažních autobusů pro Ostravu

Výroba dvoupodlažních autobusů pro Ostravu. Foto: DPOVýroba dvoupodlažních autobusů pro Ostravu. Foto: DPO

Dopravní podnik Ostrava zveřejnil první obrázek z výroby dvoupodlažních autobusů Scania na zemní plyn. Autobusy mají začít od července jezdit

Dopravní podnik Ostrava zveřejnil první obrázek z výroby dvoupodlažních autobusů Scania na zemní plyn. Autobusy mají začít od července jezdit na turistické lince mezi Dolní oblastí Vítkovice a Zoologickou zahradou.

Kompletace autobusu probíhá ve společnosti Unvi ve španělském městě Ourense, kam Scania dodala podvozky ze Švédska. Autobusy by měly jezdit na lince 88 od 1. července.

Za každý autobus jezdící na zemní plyn zaplatí DPO 14,5 milionů korun. Doubledeckery budou zhruba 4 metry vysoké, klimatizované a s wi-fi připojením v obou patrech.

Ostrava se stala turistickou destinací. Dolní oblast Vítkovice patří mezi vůbec nejnavštěvovanější místo v Česku. A neméně populární je i ostravská ZOO. V dopravním podniku chceme na tento trend zareagovat a věříme, že naše nové dvoupodlažní autobusy tato atraktivní místa nejen dobře propojí, ale že se samy vyhledávanou turistickou atrakcí stanou,“ vysvětlil při podpisu smlouvy předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys. Původní plány počítaly s tím, že by se mezi oběma místy postavila lanovka.

Autobus o délce 12,3 metrů bude mít kapacitu 64 míst k sezení a 9 ke stání, střecha bude prosklená. DPO dvoupodlažní autobusy soutěžil třikrát, až při posledním pokusu se do zakázky někdo přihlásil. Původně očekával, že dva autobusy vyjdou dohromady na 18 milionů korun.

Vizualizace dvoupodlažního autobusu pro Ostravu. Foto: DPO

Vizualizace dvoupodlažního autobusu pro Ostravu. Foto: DPO

Tagy dopravní podnik ostrava DPO dvoupodlažní autobus Scania
41 komentářů