DPO sáhne na odměny svých řidičů skrze novou aplikaci, cestující budou rozdávat hvězdičky

Tramvaj Škoda 39T For City Smart pro Ostravu. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czTramvaj Škoda 39T For City Smart pro Ostravu. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Skrze novou ostravskou aplikaci bude nyní možné také přispět na charitu.

Pod sloganem Hvězdičkuj, pomůžeš! spustil Dopravní podnik Ostrava (DPO) novou kampaň pro své cestující. Tento nový typ zpětné vazby bude mít vliv i na konkrétní výši odměny jednotlivých řidičů.

Po osmi letech končí v Dopravním podniku Ostrava (DPO) systém hodnocení s názvem Dej mi známku. Nyní jej nově nahrazuje aplikace Hvězdičkuj. „Cestující budou moci ocenit poskytnutou přepravní službu obdobně, jak je to zvykem v celé řadě jiných služeb, například u přepravních společností, v ubytovacích zařízeních, restauracích a e-shopech,“ říká k novince Daniel Morys, generální ředitel DPO. „Chceme dát prostor k ocenění jejich práce přímo cestujícími,“ dodává.

Do aplikace se cestující dostane zadáním webové adresy nebo při načtení QR kódu, který najde ve vozidle na kabině řidiče nebo nade dveřmi. Po otevření aplikace stačí na úvodní obrazovce najet na „Podpoř svého řidiče“ a následně kliknout na nabídku „Jdu do toho“.

Podobné hodnocení zavedl například i soukromý dopravce RegioJet, který takto skrze formuláře na webu nechává cestující hodnotit práci stevardů. Podle některých zdrojů z firmy však údajně docházelo k situacím, kdy například porouchaná klimatizace způsobila negativní hodnocení posádky vlaku. Odměny se pak stevardům na základě negativního hodnocení snížily.

Skrze novou ostravskou aplikaci bude také možné přispět na charitu. V aplikaci může cestující věnovat peníze na dobročinné účely a poslat libovolnou částku, která bude darována nadačnímu fondu Křídlení. „Máme radost z této další formy spolupráce, kterou mohou cestující v Ostravě celoročně podpořit výjimečné projekty a klienty místních neziskovek. V této sezóně je jich devět, jsou pestré a smysluplné,“ doplňuje Lucie Houthoofdtová, zakladatelka a předsedkyně nadačního fondu. Ten už s DPO spolupracoval na sbírce TyrkysOVA.

Fond na Ostravsku podporuje projekty, které nezapadají do běžných grantových schémat. Na základě celoroční spolupráce v rámci zapojených organizací pak probíhá výměna zkušeností, poradenství a další činnosti.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO hodnocení spokojenosti
108 komentářů