DPMB zakázal řidičům poslouchat hudbu, do zdůvodnění zapletl nic netušící odbory

Žabovřeský tramvajový tunel. Foto: DPMBŽabovřeský tramvajový tunel. Foto: DPMB

Důvodem opatření mají být stížnosti cestujících.

Řidiči Dopravního podniku města Brna (DPMB) si na základě pokynu dopravního ředitele již nebudou smět ve vozidlech MHD pouštět hudbu či mluvené slovo. Pokyn byl vydán na základě údajně zvýšeného výskytu stížeností ze strany cestujících. Upozornili na to odboráři.

Podle odborářů se v pokynu mimo jiné píše, že s nimi byla situace projednána. Jak však uvedli, není to pravda. Informováni měli být pouze o zvýšeném množství stížností, a to všeobecně.

Odboráři DPMB s obsahem pokynu zásadně nesouhlasí a navrhují zrušit uvedený pokyn dopravního ředitele a po dohodě s odborovými organizacemi vytvořit jasná pravidla pro poslech reprodukované hudby nebo mluveného slova ve vozidlech MHD.

Stanovisko ZO OSPLD Brno.Zdroj: ZO OSPLD BRNO

Stanovisko ZO OSPLD Brno.
Zdroj: ZO OSPLD BRNO

„Většina z nás používá MHD, a tak víme, že to není žádný masový jev. Postihy by měly být adresné a třeba i tvrdší, protože je těžké zakazovat cestujícím něco, co nedodržují vlastní zaměstnanci, a zákaz rušení cestujících hlasitou hudbou nebo hlukem v přepravních podmínkách je,“ napsaly na Facebooku Odbory Dopravního podniku města Brna .

Jak uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková pro iDNES.cz, dopravci je líto, že se opatření dotkne i řidičů, kteří pravidla respektují a kterých je většina. Podle ní nemusí být pokyn trvalý. Bude se sledovat jeho efekt a v budoucnu může dojít ke změně.

Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMB
135 komentářů