Dozvuky nehody v Uhříněvsi: část vlaků nejezdí, řidič je ve vazbě

CityElefant po srážce s kamionem v Uhříněvsi. Foto: Drážní inspekceCityElefant po srážce s kamionem v Uhříněvsi. Foto: Drážní inspekce

Cestující na trati mezi Prahou a Benešovem u Prahy musí kvůli páteční nehodě, kdy na přejezdu vlak narazil do srbského

Cestující na trati mezi Prahou a Benešovem u Prahy musí kvůli páteční nehodě, kdy na přejezdu vlak narazil do srbského kamionu s řidičem nerespektujícím výstražnými světly počítat s omezením dopravy a zpožděními.

České dráhy se s Regionálním organizátorem dopravy (Ropid) domluvily na zkrácení některých vlaků linky S9 pouze do stanice Praha-Uhříněves. Jde o všechny vlaky, které jinak pokračují do konečné stanice Strančice. V praxi to znamená, že cestující v Kolovratech, Říčanech a Světicích přijdou ve špičce o jeden vlak za půl hodiny.

Změnu oznámily České dráhy na svých stránkách, současně upozornily, že kvůli provozu po jedné koleji mohou vlaky nabírat zpoždění. Součástí změn je i úprava jízdního řádu spěšných vlaků linky R49. Tři spoje nově začnou zastavovat ve Strančicích, dva spěšné vlaky ale nepojedou vůbec. České dráhy očekávají, že opatření bude platit do 13. září, kdy by měla být dokončena oprava trati po nehodě.

Podle agentury ČTK soud již v neděli poslal osmašedesátiletého řidiče do vazby. Za obecné ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení muži hrozí až osm let vězení.

Tagy nehody na přejezdech Praha-Uhříněves střet kamionu s vlakem
38 komentářů