Dostali jsme se na úroveň 80. let minulého století, napsalo vedení Delty zaměstnancům

Airbus A330-900 společnosti Delta Air Lines na odletu z Toulouse do AtlantyAirbus A330-900 společnosti Delta Air Lines na odletu z Toulouse do Atlanty

Největší americká aerolinka v Evropě očekává velmi omezenou poptávku po transatlantickém létání a přirovnává svoji síť linek velikostí v době

Největší americká aerolinka v Evropě očekává velmi omezenou poptávku po transatlantickém létání a přirovnává svoji síť linek velikostí v době po pandemii ke konci 80. let minulého století.

Z 27 linek mezi USA a Evropou provozovaných v loňské letní sezóně zůstane zatím v provozu celkem osm spojení: z Atlanty do Frankfurtu, Paříže a Londýna, z Detroitu do Amsterdamu a Londýna, z New Yorku do Amsterdamu a Paříže.

„Naše síť mezinárodních linek se vrací do doby, ve které jsme byli před třiceti lety, na přelom 80. a 90. let,“ napsala v dopise zaměstnancům viceprezidentka Delty pro palubní služby Allison Ausband. Na dopis upozornil server The Points Guy.

Delta už oznámila, že v reakci na současnou situaci vyřadí z flotily všechna letadla 777. Firma současně varovala, že bude muset propustit velkou část zaměstnanců. Celková síť dálkových linek prošla redukcí z 82 na 30 letů. Škrty se dotkly i spojení mezi New Yorkem a Prahou, linka je zrušena. Firma zatím neuvedla, do kterých měst se nevrátí vůbec.

Šéf Delty v dopise zaměstnancům uvedl, že větší obnovení poptávky firma očekává až za tři roky.

Tagy Delta Air Lines
22 komentářů