Dopravní podnik Ostrava zpřísní podmínky pro platby pokut

Tramvaj Stadler Tango NF2. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraTramvaj Stadler Tango NF2. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Sníženou tarifní přirážku 1 000 korun bude černý pasažér moci zaplatit pouze přímo při kontrole ve voze.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) od 1. dubna zpřísní podmínky pro platby pokut za cestování bez jízdenky. Sníženou tarifní přirážku 1 000 korun bude černý pasažér moci zaplatit pouze přímo při kontrole ve voze. Dosud měl tuto možnost ještě během lhůty sedmi dnů od kontroly. Pokud od dubna nezaplatí hned, pokuta bude automaticky 1 500 korun.

Dopravní podnik novinku zveřejnil v souvislosti s aktuálně skončenou kontrolní akcí, která se uskutečnila v noci na dnešek. Kontroly probíhaly v úseku zastávek Křižíkova – Krajský úřad a Svinov, mosty – Vřesinská. Z přepravy bylo vyloučeno 15 procent zkontrolovaných cestujících.

„Naším cílem je, aby se cestující cítili ve vozech bezpečně a také aby viděli, že platících cestujících si vážíme,“ uvedl šéf DPO Daniel Morys.

DPO má v současnosti 90 zaměstnanců přepravní kontrolory, 45 revizorů a 45 asistentů přepravy. Asistenti podle DPO „zvyšují kvalitu přepravy cestujících, zejména přispívají k bezpečí a pořádku ve vozidlech, informují, pomáhají cestujícím, a to třeba i s nákupem jízdného“.

V Ostravě fungují šestým rokem.

Tagy DPO revizoři
57 komentářů