Dopravní podnik Ostrava chystá modernizaci 41 tramvají VarioLF, vybaví je klimatizací a USB zásuvkami

Tramvaj Vario LFR v Ostravě. Foto: DPOTramvaj Vario LFR v Ostravě. Foto: DPO

Odhadovaná cena zakázky je 147 milionů korun.

Cestování až 41 tramvajemi VarioLF po Ostravě by mělo být pro cestující komfortnější než dosud. Dopravní podnik Ostrava (DPO) vypsal soutěž na „technické zhodnocení“ tramvají tohoto typu v hodnotě 147 milionů korun.

„Předmětem zakázky je úprava uvedených tramvají na úroveň současného komfortu pro cestující. Nejpodstatnější částí, i z pohledu cestujících, je doplnění celovozové klimatizace,“ řekla mluvčí DPO Tereza Šnobolová. Do interiéru budou také doplněny USB zásuvky. „Proběhne výměna dveří a drobnou úpravou projde i okapový systém na střeše, aby docházelo k menšímu znečišťování karoserie,“ dodala Šnoblová.

Zakázka zveřejněná na profilu zadavatele má odhadovanou cenu 147 milionů korun. „K úpravám bude docházet postupně v následujících několika letech tak, jak budou jednotlivé tramvaje dosahovat limitu ujetých kilometrů pro tzv. velkou prohlídku tramvají,“ dodala Šnoblová.

DPO byl prvním provozovatelem VarioLF v Česku, první vozy tramvaje vznikly v roce 2004, dodavatelem byl Pragoimex. Celkem jich v Ostravě jezdí 63. Už v roce 2018 proběhla modernizace šesti tramvají VarioLFR.E ve společnosti Ekova Electric.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO klimatizace v MHD Vario LF
18 komentářů