Dopravní omezení 22 kilometrů v kuse. Na D1 začíná modernizace předposledního úseku

Práce ve středovém pásu mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Foto: ŘSDPráce ve středovém pásu mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Foto: ŘSD

(Aktualizováno 7.9. 15:27)Řidiče na D1 čeká od víkendu nejdelší souvislé dopravní omezení na tuzemské dálniční síti. Kvůli zahájení modernizace úseku

(Aktualizováno 7.9. 15:27)Řidiče na D1 čeká od víkendu nejdelší souvislé dopravní omezení na tuzemské dálniční síti. Kvůli zahájení modernizace úseku mezi Koberovicemi a Humpolcem bude provoz omezen na celkem 22,4 kilometrech.

Ředitelství silnic a dálnic začíná o víkendu s modernizací předposledního úseku D1, který ještě neprošel modernizací nebo se na něm nepracuje. Jde o 8,8 kilometrů dlouhý úsek číslo 11, který má být hotový do konce roku 2021. „Během soboty a neděle bude provedena instalace dopravního omezení, následovat budou v letošním roce přípravné práce a provizorní rozšíření pravého jízdního pásu (směr Brno),“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

ŘSD nakonec během soboty informovalo o tom, že samotné práce začnou až v neděli kvůli špatnému počasí.

V rámci modernizace dálnice D1 v úseku Koberovice – Humpolec dojde ke kompletní přestavbě dvou dálničních nadjezdů v km 83,8 a v km 88,4. Součástí modernizace daného úseku je také rekonstrukce křižovatce Speřice a Humpolec, úsek bude rozšířen. Zakázku na modernizaci získala za 1,097 miliardy korun společnost Eurovia.

Na úsek navazuje probíhající modernizace mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, celkem tak bude omezen provoz na 22,4 kilometrech.

Na dálnici D1 je opraveno zatím 90 kilometrů. Na dalších 61 kilometrech stavbaři pracují. Na poslední desetikilometrový úsek mezi exity 168 Devět křížů a 178 Ostrovačice nyní ŘSD vybírá zhotovitele.

Tagy D1 D1 modernizace Eurovia CS Ředitelství silnice a dálnic ŘSD Top úsek 11 Koberovice - Humpolec
16 komentářů