D1 u Humpolce za miliardu zmodernizuje Eurovia, poslední úsek musí ŘSD soutěžit znovu

Stavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravyStavba silnice. Ilustrační foto: ministerstvo dopravy

Společnost Eurovia CS vyhrála soutěž na modernizaci předposledního úseku dálnice D1, který ještě neprošel modernizací nebo se ani ještě neopravuje.

Společnost Eurovia CS vyhrála soutěž na modernizaci předposledního úseku dálnice D1, který ještě neprošel modernizací nebo se ani ještě neopravuje. Za 1,097 miliardy korun opraví 8,8 kilometrů dlouhý úsek číslo 11 z Koberovic do Humpolce.

Vyplývá to ze zveřejněného kontraktu v registru smluv a informací na profilu zadavatele. Eurovia nabídla ze čtyřech uchazečů nejnižší částku, odhadovaná cena byla 1,047 miliardy korun.

Podle informačního letáku ŘSD počítá se zahájením modernizace letos v září, hotovo má být v roce 2021. Stavba začne zhruba 400 metrů za exitem Koberovice a končí 200 metrů za sjezdem na Humpolce. V rámci akce dojde k rozšíření dálnice na 28 metrů. Samotná stavba je rozdělena na pět etap, doprava bude po dobu rekonstrukce vedena ve 2+1+1, respektive 2+2 pruzích. V předstihu už došlo k opravě dvou nadjezdů v loňském roce.

Původně měl být úsek 11 posledním úsekem na modernizaci, nakonec ale bude předposledním. ŘSD muselo totiž zrušit zadávací řízení na modernizaci úseku 23 Devět křížů – Ostrovačice.

Vybraná stavební firma odmítla podepsat smlouvu. Vzhledem k vývoji cen stavebních prací a časové prodlevě mezi podáním nabídek a potvrzením vybraného zhotovitele neměl zhotovitel zájem o uzavření smlouvy za podmínek dle své cenové nabídky,“ vysvětlil mluvčí ŘSD Jan Studecký. Vypsat novou soutěž chce ŘSD ještě do konce měsíce. Zakázku vyhrála sdružení české a rakouské pobočky společnosti Porr.

Aktuální stav modernizace D1. Zelené úseky jsou hotové, červené probíhají, modré čeká zahájení. Foto: ŘSD

Aktuální stav modernizace D1. Zelené úseky jsou hotové, červené probíhají, modré čeká zahájení. Foto: ŘSD

Tagy D1 D1 modernizace Eurovia CS Ředitelství silnic a dálnic úsek 11 Koberovice - Humpolec úsek 23 Devět křížů - Ostrovačice
5 komentářů