dkv-spojujeme

Doprava v Praze a na dálnicích se vrací k průměru před karanténou, ukazují data O2

Dálnice D1 v Ostravě. Foto: Jan SůraDálnice D1 v Ostravě. Foto: Jan Sůra

Dopravní provoz na dálnicích i hlavních tazích v Praze se pomalu vrací k úrovní před vyhlášením omezujících opatření kvůli virové

Dopravní provoz na dálnicích i hlavních tazích v Praze se pomalu vrací k úrovní před vyhlášením omezujících opatření kvůli virové nákaze. Vyplývá to z analýzy anonymizovaných dat z mobilní sítě, která v rámci nástroje O2 Geodata zpracovává operátor O2.

„V analýze jsme porovnávali dopravní situaci před zavedením opatření a v době karantény na dálnicích D1 a D35 a v pražských ulicích 5. května nebo v Bubenečském tunelu. Data ukázala, že provoz klesl v druhé polovině března v pracovní dny zhruba na polovinu, o víkendu byl ještě nižší. Nyní data ukazují, že se doprava na dálnicích i městských tepnách pomalu vrací ke stavu před vyhlášením karantény,“ popsal Ferdinand Kraus z O2 Media, která podobné analýzy zpracovává.

Zatímco v polovině března provoz v pražských ulicích klesl až na polovinu běžného stavu, koncem dubna už často přesahoval 90 procent. Například v Bubenečském tunelu se dostal až na 98 procent běžného stavu. Na dálnici D1 se dostal k 80 procentům. Víkendový provoz se po krizi vzpamatovává o poznání pomaleji.

Dopravní data O2. Pramen: O2 MediaDopravní data O2. Pramen: O2 Media
Tagy hustota provozu o2
6 komentářů