Dokončí se dálnice D4 a přetne se navazující tah na jih. ŘSD bude v Protivíně měnit most na I/20

Silnice I/20 mezi Pískem a ČB dávno nesplňuje požadavky na bezpečnost. Pramen: ŘSD/dokumentace EIASilnice I/20 mezi Pískem a ČB dávno nesplňuje požadavky na bezpečnost. Pramen: ŘSD/dokumentace EIA

Práce by měly začít v roce 2025 nebo o rok později, původně silničáři oznámili, že to bude v roce 2024.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) postaví v Protivíně na Písecku na silnici I/20 nový most. Ten současný je podle silničářů poškozený tak, že je nutné ho zbourat. Práce by měly začít v roce 2025 nebo o rok později, původně silničáři oznámili, že to bude v roce 2024. Odhad nákladů je 800 milionů Kč. Práce potrvají dvě stavební sezony, při té druhé bude I/20 v místě zavřená, což si vyžádá značná dopravní omezení. ČTK to sdělil Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD.

Na konec příští roku se přitom chystá otevření dokončené dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem, která spolu se silnicí I/20 slouží jako alternativní spojnice mezi Prahou a Českými Budějovicemi k silnici I/3 a dálnici D3.

„Most vykazuje řadu závad, které bude nutné odstranit. Narušený je beton spodní stavby i nosné konstrukce. Nevyhovující je také stav výztuží nebo mostních izolací. Vzhledem ke svému stáří už také most neodpovídá dnešním standardům, a to jak šířkou, tak podobou odbočovacích pruhů na mostě a předmostí,“ uvedl Koloušek. Odborníci doporučili, aby se postavila nová nosná konstrukce.

Při první stavební sezoně budou dělníci pracovat převážně pod nynější mostní konstrukcí, provoz na I/20 tak bude omezený minimálně. Při druhé stavební sezoně bude silnice kvůli stavbě nového mostu zavřená. „Vzhledem k tomu, že se most nachází na hlavním tahu na Písek, v zastavěném území a kříží železniční trať, budou značná omezení provozu,“ uvedl Koloušek. Za nejreálnější objízdnou trasu hlavně pro nákladní dopravu označil odklonění dopravy na silnice I/22 a I/4 přes Strakonice, auta by tak najela asi o 12 kilometrů navíc.

Dalším důvodem, proč je oprava nutná, jsou plánované úpravy silnice I/20, kdy se silnice na trase mezi Českými Budějovicemi a Pískem výrazně změní. Ve vybraných úsecích se rozšíří, v každém směru přibude jeden jízdní pruh. Nový most tak musí odpovídat současným normám.

V říjnu ŘSD zahájilo výběrové řízení na stavbu obchvatu u Českých Budějovic, který odvede dopravu na silnici I/20 z obcí Dasný a Češnovice. Předpokládaná hodnota zakázky 8,5 kilometru dlouhého čtyřpruhového úseku je 1,82 miliardy Kč bez DPH. Práce by mohly začít před prázdninami 2024 a skončit v roce 2027.

 

Tagy D4 I/20 most Protivín
37 komentářů