Dobrá zpráva pro D35. Trasa kolem Vysokého Mýta má územní rozhodnutí

Vizualizace úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSDVizualizace úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo důležité povolení pro další pokračování dálnice D35. Územní rozhodnutí na úsek dálnice D35 Vysoké

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo důležité povolení pro další pokračování dálnice D35. Územní rozhodnutí na úsek dálnice D35 Vysoké Mýto – Džbánov nabylo právní moci. Nikdo se proti němu neodvolal, řekla mluvčí Vysokého Mýta Marie Lněničková.

Předchozí rozhodnutí zrušil krajský úřad kvůli námitkám části obyvatel Knířova, místní části Vysokého Mýta, obávali se hlavně hluku. „Příští týden bude vydáno územní rozhodnutí na předcházející úsek Ostrov – Vysoké Mýto, uvedla Lněničková.

V Pardubickém kraji se již staví první dva úseky D35, Opatovice – Časy a Časy – Ostrov. Jejich dokončení se plánuje počátkem roku 2022, měřit budou 27 kilometrů. Náklady dosáhnou 6,621 miliardy korun bez DPH. V Opatovicích se napojí na již léta hotovou tříúrovňovou křižovatku, která umožňuje nájezd na dálnici D11 i rychlostní silnici Hradec Králové – Pardubice.

Platné územní rozhodnutí zatím nemají úseky D35 Džbánov – Litomyšl a Litomyšl – Janov. Proti oběma byly podány námitky, o odvolání bude rozhodovat krajský úřad, řekl vedoucí odboru výstavby a územního plánování Městského úřadu v Litomyšli Josef Filipi.

Územní rozhodnutí na úsek Litomyšl – Janov 1. etapa bude vydávat krajský úřad. Rozhodnuto o něm zatím nebylo, uvedl vedoucí odboru majetkového a stavebního řádu krajského úřadu Miroslav Vohlídal. O trase v tomto úseku a podobě dálnice se vedou dlouhodobé spory, některé obce požadují změny projektu, řízení je přerušené.

Trasa D35 u Vysokého Mýta. Foto: ŘSD

Trasa D35 u Vysokého Mýta. Foto: ŘSD

ČTK

Tagy D35 Top Vysoké Mýto - Džbánov
30 komentářů