Do systému Pražské integrované dopravy se v sobotu zapojí Slánsko

Autobusové nádraží ve Slaném. Pramen: RopidAutobusové nádraží ve Slaném. Pramen: Ropid

Slánsko se v sobotu stane další oblastí, která se v autobusové dopravě zapojí do systému Pražské integrované dopravy. Změna má

Slánsko se v sobotu stane další oblastí, která se v autobusové dopravě zapojí do systému Pražské integrované dopravy. Změna má podle organizátorů přinést zahuštění jízdních řádů či nová přímá propojení jednotlivých oblastí, a to včetně víkendů.

„Díky integraci budou lépe koordinovány vlakové a autobusové jízdní řády a dojde k výraznému zjednodušení linek, čímž bude cestování integrovanou veřejnou dopravou daleko přehlednější,“ uvedl ředitel Integrované dopravy Středočeského kraje Michal Štěpán.

Cestující získají díky rozšíření tarifu PID možnost výhodného předplatního v podobě měsíčních, čtvrtletních či ročních kuponů pro daná pásma, výhodnější bude i jednorázové jízdné s možností neomezeného počtu přestupů v rámci své časové a pásmové platnosti.

Nově do integrovaného dopravního systému spadne ve Středočeském i Ústeckém kraji 62 měst a obcí. Vznikne 17 nových autobusových linek PID, 14 stávajících linek PID bude změněno, 2 linky PID a 31 linek mimo systém bude zrušeno a nahrazeno jinými linkami PID.

„Výhodou naší společné integrované dopravy pro Prahu a Středočeský kraj je, že jízdenky PID je možné používat jak v regionálních autobusech, tak i ve vlacích, dále v rámci MHD Kladno, Slaný i Praha. Díky možnosti nákupu jízdních dokladů pomocí platební karty či přes mobilní aplikaci PID Lítačka se všem také výrazně zjednoduší nákup jízdenek,“ doplnil náměstek pražského primátora a radní pro oblast dopravy Adam Scheinherr. Podrobné informace k jednotlivým regionům a linkám jsou na stránkách PID.

Autobusová integrace by se měla dále vydat například na Berounsko, Rakovnicko a Mladoboleslavsko, vlaky už jsou v PID na celém území kraje.

Speciální jízdné ve Slaném
Současně s tarifem PID budou na všech autobusových linkách PID na katastrálním území města Slaný (všechny zastávky s názvem Slaný) platit také speciální jízdenky pro jednotlivou jízdu podle tarifu MHD Slaný. Základní jízdenka za 10 Kč bude mít časovou platnost 30 minut a bude přestupní. Pro přepravu psa či zavazadla podléhajícího placení bude jízdenka se stejnou časovou platností za 6 Kč. Tyto jízdenky budou k dostání pouze u řidičů v autobusech.

 

Tagy autobusové linky PID integrace Slánska
18 komentářů