Do Prahy začal létat ománský SalamAir

A321neo společnosti SalamAir v Praze. Foto: Letiště PrahaA321neo společnosti SalamAir v Praze. Foto: Letiště Praha

Linka bude v provozu dvakrát týdně.

Na Letišti Václava Havla dnes začíná působit nový dopravce. Z ománského Muscatu odstartoval v 15:25 Airbus A321neo LR společnosti SalamAir, který v Praze přistál  V Praze má podle letového řádu přistát ve 20:24. Průběh letu bylo možné sledovat na Flightradar24.com.

Jde o nového dopravce i úplně novou linku s netradičním trasováním. Lety jsou zatím naplánovány do konce března dvakrát týdně. V pátek z Ománu letí z Muscatu, zpět letí z Prahy nejprve do Salály a teprve poté do Muscatu. Ve středu je trasa opačná: přímo se letí z Ománu do Salály.

Ománský dopravce posunul start nové linky o necelé dva týdny, původně plánoval start až v listopadu. V Praze je jediným dopravcem, který sem pravidelně nasazuje A321neo ve verzi LR s prodlouženým doletem. Doba letu je kolem 7 hodin. SalamAir je nízkonákladovou společností, která vznikla v roce 2016. Firma aktuálně létá s šesti Airbusy A320neo a třemi A321neo LR a jedním nákladním airbusem A321. Nejlevnější zpáteční letenky začínají na 590 eurech.

„Začátek provozu letů z Prahy do Maskatu a Salály naší leteckou společností považujeme za důležitý milník. Nové spojení vytváří vynikající příležitost pro Čechy, kteří tak mohou prozkoumat Omán a navštívit další destinace. Hlavní město Ománu, Maskat, je neobyčejně krásné, je to oáza historie a kultury obklopená mořem, horami a pouští. Maskat je důležitým centrem obchodu, ekonomických aktivit a je považován za administrativní centrum Ománu. Těšíme se také na turisty z Prahy v malebné Salály. SalamAir chce otevřít všechny cesty na různé trhy, umožnit cestování, obchod a zároveň vytvořit možnosti pro nové cestovatele, kteří chtějí poznat a zažít nezapomenutelnou dovolenou,“ řekl kapitán a zároveň generální ředitel společnosti SalamAir Mohamed Ahmed.

Tagy letiště praha MCT Omán prg PRG-MCT PRG-SLL SalamAir SLL
15 komentářů