dkv-spojujeme

Do Prahy začaly létat největší aerolinky světa, letiště doufá v celoroční linku

První přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákPrvní přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Praha má od dnešního dne druhé přímé spojení se Spojenými státy americkými. Největší letecká společnost na světě American Airlines dnes

Praha má od dnešního dne druhé přímé spojení se Spojenými státy americkými. Největší letecká společnost na světě American Airlines dnes zahájila přímé lety mezi Prahou a Filadelfií. Linka bude zatím létat jen do října.

Boeing 767-300 přistál na Ruzyni dnes v 8.36 ráno. Druhé přímé spojení nabízí do USA Delta s linkou do New Yorku, ta svoji sezónní linku obnovila tento týden.

Nová linka nabídne více než 2 800 míst týdně mezi Českem a USA. American chtějí kromě možnosti letu přímo do Filadelfie oslovit i cestující do dalších destinací v Severní a Střední Americe. Prodávají letenky z Prahy do celkem 65 míst s přestupem ve Filadelfii do pěti hodin po příletu. „Praha je další úžasný uzel mezinárodní sítě American Airlines a jsme moc rádi, že můžeme českým pasažérům poskytnout více možností a více spojení pro transatlantické cestování,“ uvedl Richard Muise, ředitel provozu pro Evropu a Kanadu.

Podle předsedy představenstva Letiště Praha Václava Řehoře je o cesty do Spojených států dlouhodobě velký zájem. „Tímto krokem jsme opět blíže k naplňování naší strategie, ve které je rozšiřování nabídky letů do Severní Ameriky jednou z našich priorit v oblasti rozvoje leteckých spojení,“ řekl Řehoř. „Budeme se snažit o to, aby se American Airlines v Praze dařilo a aby byla linka do budoucna prodloužena ze sezónního spojení alespoň o další měsíce do konce kalendářního roku,“ dodal. Zatím jsou lety naplánovány do konce října.

https://www.instagram.com/p/BiYuxCglyyL/

Zájem o lety z Prahy do Severní Ameriky loni prudce stoupl, loni o 53,45 %. Američtí cestující na těchto linkách tvoří zhruba 60 % cestujících. Turisté z USA jsou na pátém místě podle počtu přenocování v Česku, patří ale ke klientům s výrazně vyššími útratami.

Boeing 767-300 nasazený do Prahy létá v konfiguraci pro celkem 209 cestujících: 28 míst v byznys třídě, 21 ve třídě extra (lepší economy, více místa na nohy) a 160 v ekonomické třídě. Letadlo bude vybavené možností wifi připojení. To je zpoplatněné 19 dolary za let.

„Prodeje letenek na novou linku evidujeme už od začátku roku. Nejvíce žádanými jsou nepřestupní letenky do Filadelfie, další v pořadí pak přestupní do Los Angeles, Chicaga a San Francisca. Na všechny linky American Airlines jsme od začátku roku vystavili 1089 letenek, což je v meziročním srovnání o 72 procent více,“ uvedl šéf letenkového portálu Letuška.cz Josef Trejbal. Pro Čechy bude podle něj lákavá i možnost přestupu na lety do Karibiku.

American Airlines dnes zahájily i lety do/z Budapešti.

Letový řád: PRG-PHL PHL-PRG
Odlet PRG 11:30 Odlet PHL 18:30
Přílet PHL 15:10 Přílet PRG 9:05 (následující den)

První přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákPrvní přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákPrvní přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákPrvní přílet American Airlines AA52 Filadelfia - Praha, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák
Tagy american airlines Filadelfie letiště praha
15 komentářů