Do Prahy se vrátí Dreamlinery Qatar Airways, z Dauhá budou létat denně

Boeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways mimořádně na pravidelné lince z Dauhá. Foto: Petr JurišBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways mimořádně na pravidelné lince z Dauhá. Foto: Petr Juriš

Změna typu letounu na vybraných spojích výrazně posílí nabízenou kapacitu a cestujícím přinese výhody dálkových letadel.

Qatar Airways začnou od ledna opět pravidelně létat do Prahy i s širokotrupými Boeingy 787-8 Dreamliner. Stroje budou na linku nasazovány denně. Vyplývá to z rezervačního systému aerolinky a informací, které společnost rozeslala cestovním kancelářím.

I nadále navíc zůstane v provozu druhá denní rotace v pondělí, středu a pátek. Obsluhována bude stejně jako nyní Airbusy A320. Právě tyto menší stroje nyní zajišťují každodenní lety z Prahy do Kataru, a to na deseti rotacích za týden.

Katarské Dreamlinery se už na Ruzyni pravidelně ukazovaly v minulosti. Typ nasazovaný na pražskou linku posílil dopravce z Airbusů A320 na Boeingy 787 Dreamliner s příchodem zimního letového řádu v roce 2018. Následně se v českém hlavním městě ukazovaly ze strojů v barvách Qatar Airways Airbusy A330 i A350.

Již 1. července roku 2020 obnovila aerolinka přerušené spojení s Dauhá, tehdy šlo o první restartovanou dálkovou linku z Prahy. Postupně však dopravce opět přešel na pražské lince na menší Airbusy A320. O možném návratu Dreamlinerů se pak spekulovalo několik měsíců. V Praze ještě působí Qatar Airways Cargo, nákladní dopravce sem poslal už i své nákladní jumbo Boeing 747-8F.

Boeing 787-8 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze. Foto: Michael HolečekBoeing 787 Dreamliner společnosti Qatar Airways v Praze.  Interiér ekonomické třídy. Foto: Michael HolečekBoeing 777-300ER Qatar Airways v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comBoeing 777-300ER Qatar Airways v Praze. Foto: Petr JurišBoeing 747-8F společnosti Qatar Airways Cargo v Praze. Foto: Letiště Praha
Tagy Dauhá DOH Doha letiště praha prg PRG-DOH qatar airways QR
20 komentářů