Do Prahy se vrací možnost nástupu prvními dveřmi a uvolňují se přední sedadla

MHD v Praze. Ilustrační foto: DPPMHD v Praze. Ilustrační foto: DPP

Z původních opatření zůstává v pražské MHD povinnost nosit respirátor a centrální otevírání dveří řidičem.

Organizátor pražské dopravy ROPID, Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) a ostatní dopravci na území hlavního města a v jeho okolí zruší od pondělí některá omezení v odbavování cestujících na autobusových a tramvajových spojích. Cestující budou moci do všech vozidel opět nastupovat také předními dveřmi a uvolní se pro ně doposud zablokované přední řady sedadel na městských i příměstských linkách.

Kromě toho DPP na tramvajových linkách obnoví zastávky na znamení, dojde tak k opětovnému sjednocení režimu zastávek na znamení na autobusových i tramvajových linkách. Autobusy a tramvaje na nich budou zastavovat při přítomnosti cestujících na zastávce.

„V souvislosti s obnovením možnosti nástupu a výstupu předními dveřmi v tramvajích a městských autobusech připomínáme nutnost zajištění volného prostoru vedle kabiny řidiče, a to zejména s ohledem na bezpečnost provozu a dostatečný výhled řidiče vpravo od vozidla,“ uvedl DPP.

Z původních mimořádných opatření souvisejících s nákazou covid-19 tak zůstává v platnosti zrušení doplňkového prodeje jízdenek u řidiče na městských autobusových linkách a povinnost cestujících mít během celého pobytu ve všech prostorách MHD zakrytý nos i ústa respirátorem nebo nanorouškou. Zůstává rovněž zachován režim centrálního otevírání dveří řidičem autobusu či tramvaje a strojvedoucím metra.

Tagy dpp MHD praha ropid
50 komentářů