Do Prahy přiletí poprvé Air Asia X, přiveze české občany z Thajska

Airbus A330neo pro AirAsia. Foto: AirbusAirbus A330neo pro AirAsia. Foto: Airbus

V neděli a úterý do Prahy poprvé přiletí letadlo společnosti Air Asia X. Aerolinka, která měla podle premiéra Andreje Babiše

V neděli a úterý do Prahy poprvé přiletí letadlo společnosti Air Asia X. Aerolinka, která měla podle premiéra Andreje Babiše už od října létat na pravidelné lince, se na Ruzyni objeví výjimečně: přiveze dvakrát české občany vracející se z Thajska.

Chystaný přílet do Prahy potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Přesnější časy letů ještě nejsou k dispozici a letiště je ani nechce zveřejnit kvůli tomu, aby se letečtí fanoušci nehromadili na tradičních místech k pozorování a fotografování letadel. Zatím není jasné, zda přiletí se starším letounem Airbus A330-300 nebo novou generací letadel A330-900.

Air Asia X měly létat do Prahy podle původního prohlášení premiéra Andreje Babiše od konce října loňského roku, společnost ani před vypuknutím současné pandemie otevření nové linky neoznámila. Pouze opakovaně uvedla, že Praha je na seznamu destinací, kam chtějí létat.

Speciální lety z Thajska oznámil včera ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. Na palubě by mělo být i osm tun ochranných rukavic a rychlotestů od malajského výrobce, které sehnala česká ambasáda v Kuala Lumpur.

Do Prahy má odletět i další evakuační let. Z Kanady dopraví české občany letoun Boeing 737-800 společnosti Smartwings. Poletí z Montrealu.

Tagy air asia x evakuace kvůli koronaviru repatriační lety Top
50 komentářů