Do Mukačeva za osm stovek. Dráhy rozšířily Včasnou jízdenku na Ukrajinu a Chorvatsko

Motorová jednotka 813+913 společnosti ZSSK. Foto: Szalay3/Wikimedia CommonsMotorová jednotka 813+913 společnosti ZSSK. Foto: Szalay3/Wikimedia Commons

České dráhy ve spolupráci se slovenskou společností ZSSK a ukrajinskými železnicemi UŽ zavádějí poprvé svou Včasnou jízdenku Evropa i na

České dráhy ve spolupráci se slovenskou společností ZSSK a ukrajinskými železnicemi UŽ zavádějí poprvé svou Včasnou jízdenku Evropa i na Ukrajinu. Konkrétně jde o spojení českých zemí s Mukačevem s přestupem v Košicích. Novinkou letošní sezony je rovněž rozšíření Včasné jízdenky Evropa i na Chorvatsko.

Železničná spoločnosť Slovensko zavedla dva páry nových přímých vlaků Košice – Mukačevo a zpět. Tyto regionální rychlíky odjíždějí z Košic v 9:10 a ve 12:01 a do Mukačeva přijíždějí ve 14:00, respektive v 16:42. Opačným směrem odjíždějí ve 14:54 a 18:20 místního času a do Košic přijíždějí v 18:13 a 21:33.

V obou směrech navazují s časovou rezervou na přímé noční vlaky EuroNight Slovakia z/do Prahy. „Nová Včasná jízdenka Ukrajina bude k dispozici na noční vlaky ‚Slovakia‘ a ‚Bohemia‘ mezi Prahou a Košicemi a na navazující regionální rychlíky z Košic do Mukačeva,“ uvedla ředitelka odboru cenotvorby ČD Zuzana Čechová.

Cena Včasné jízdenky Ukrajina začíná na 27 eurech, tedy přibližně na 710 korunách. K ceně samotné jízdenky je však třeba připočítat ještě rezervace v hodnotě od 132 korun. Vlak z Košic do Mukačeva je totiž povinně místenkový. Zpáteční cestu Praha – Mukačevo – Praha včetně nejlevnějších rezervací lze tedy pořídit od 1684 korun.

Dráhy rovněž nově zavedly Včasnou jízdenku Evropa pro Chorvatsko. Detaily neuvedly, na svých stránkách uvádějí příklady jízdenek Praha – Záhřeb (od 1236 Kč) a Praha – Split (od 1499 Kč).

Včasné jízdenky Evropa představují levnější možnost cestování vlakem, dráhy je nabízejí už do 11 evropských zemí. Cena jízdenek například z Prahy do Hamburku, Frankfurtu nad Mohanem, Varšavy nebo Innsbrucku začíná s Včasnou jízdenkou Evropa od 500 korun.

Tagy České dráhy Chorvatsko Top Ukrajina Včasná jízdenka
25 komentářů