Do Londýna dorazila první nová souprava od CAF pro Docklands Light Railway

CAF Inneo pro Docklands Light Railway. Foto: TfLCAF Inneo pro Docklands Light Railway. Foto: TfL

Část nových vlaků nahradí starší soupravy, část poslouží navýšení kapacit.

Španělský výrobce kolejové techniky CAF dodal první z 54 nových souprav pro londýnskou dráhu Docklands Light Railway. Systém lehké kolejové městské hromadné dopravy ve východní části Londýna v oblasti Docklands rozšíří nové vlaky od roku 2024.

První snímky nových vlaků zveřejnil Transport for London. Vedení města si od nových souprav slibuje větší kapacitu a spolehlivější provoz. Vlaky budou plně průchozí a klimatizované. Soupravy jsou pětivozové, vejde se do nich 793 lidí. Lepší komfort poskytnou vozíčkářům, snadnější bude přeprava kol.

Z celkového kontraktu na 54 vlaků bude 33 určeno na náhradu nejstarších vozidel. Všechny vlaky mají být dodány do konce roku 2026, umožní to vyřazení všech souprav, které byly vyrobeny před rokem 2007.

Další budou určeny na navýšení kapacity na tratích DLR. K navýšení má dojít především ve směru do Stratfordu a Canary Wharf. Celá oblast, kde DLR působí, prochází velkým rozvojem a navýšením počtu nových bytů. Modernizace DLR je jednou z hlavních součástí strategie vedení města pro udržitelnější dopravu. Londýn chce, aby do roku 2041 bylo 80 % cest po městě veřejnou dopravou, pěšky nebo na kole.

Systém DLR je v provozu od roku 1987, několikrát byl rozšířen a prodloužen. Aktuálně je v provozu 149 vlaků. Jejich provoz je automatický bez strojvedoucích.

CAF Inneo pro Docklands Light Railway. Foto: TfLCAF Inneo pro Docklands Light Railway. Foto: TfLCAF Inneo pro Docklands Light Railway. Foto: TfLCAF Inneo pro Docklands Light Railway. Foto: TfL

Tagy CAF DLR Docklands Light Railway Transport for London
13 komentářů