Do Košic se vrátil LOT, obnovenou linku už stihl využít i prezident Estonska

Letadlo polské letecké společnosti LOT v Košicích. Zdroj: Letisko KošiceLetadlo polské letecké společnosti LOT v Košicích. Zdroj: Letisko Košice

Letový řád myslí i na švédské investory, Volvo totiž právě u Košic připravuje výstavbu závodu na výrobu elektromobilů.

S nástupem letního letového řádu se po zimní pauze na košické letiště vrátila letecká společnost LOT. První let přistál v Košicích 27. března těsně po půlnoci. Polský národní dopravce bude provozovat spojení mezi svým uzlovým letištěm ve Varšavě a východem Slovenska šestkrát týdně. Linku obslouží proudová letadla typu Embraer E170/E175 s kapacitou 76 nebo 82 cestujících.

„Z návratu LOTu do Košic máme velkou radost. Vhodně poskládaný letový řád nabízí atraktivní spojení s Varšavou, mnoha evropskými metropolemi a dálkovými destinacemi v Severní Americe či Asii. S návratem dopravce se rapidním způsobem zlepší konektivita celého východního Slovenska,“ uvedl výkonný ředitel a předseda představenstva letiště Košice Thomas Dworschak.

Důležitá linka pro Volvo

Letový řád myslí i na švédské investory, Volvo totiž právě u Košic připravuje výstavbu závodu na výrobu elektromobilů. Ve Varšavě by tak měl být zajištěný snadný přestup cestujících z a do Göteborgu. S výstavbou gigafactory se má začít ještě letos.

Letní letový řád v Košicích nabídne cestujícím co se pravidelných linek týče také spojení Austrian Airlines s Vídní. I v tomto případě půjde o linku na uzlové letiště, odkud mohou pasažéři v rámci jedné rezervace pohodlně pokračovat dále. Ryanair nabídne lety z východu Slovenska na letiště Stansted u Londýna, do Prahy, Liverpoolu a Dublinu. Wizz Air obslouží spojení s letištěm Londýn Luton. Otázkou je stále termín návratu Eurowings s linkou do Düsseldorfu.

Přílet státníka pravidelnou linkou

Obnovené spojení Košic s Varšavou už stihl využít dokonce i estonský prezident Alar Karis. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí letiště Košice Lucia Kočišová. Karis dorazil na východ Slovenska 28. března letem LO509. V rámci dvoudenní oficiální návštěvy země diskutoval se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou o aktuální bezpečnostní situaci, energetické krizi, ale i o dezinformacích, hybridních hrozbách a digitalizaci.

Tagy KSC Letisko Košice Letiště Košice LO LOT LOT Polish Airlines
9 komentářů