Do kladenské MHD dorazily nové elektrobusy, začíná jejich testování

Nové elektrobusy SOR NS 12 electric pro kladenskou MHD. Foto: ArrivaNové elektrobusy SOR NS 12 electric pro kladenskou MHD. Foto: Arriva

Od září bude po městě jezdit 16 nových elektrobusů.

Společnost ČSAD MHD Kladno patřící do skupiny Arriva převzala první část nových elektrobusů SOR NS electric pro provoz kladenské městské hromadné dopravy. Postupně jich během léta dorazí 16. Nové elektrobusy jsou v barvách kladenské městské dopravy, kde doplní dva již v současné době provozované elektrobusy. Dopravce za ně zaplatí celkem 232 milionů korun.

O příjezdu prvních elektrobusů informovala Arriva v tiskové zprávě. Nejprve dorazilo osm dvanáctimetrových elektrobusů, během července dorazí osm kloubových osmnáctimetrových.

Po instalování a oživení informačního systému a dalších komponentů budou jezdit celé léto ve zkušebním provozu, abychom se naučili pracovat s jejich nabíjením a vychytali případné mouchy.“ shrnuje Ludomír Landa, ředitel společnosti ČSAD MHD Kladno.

Nové autobusy dopravce nasadí hlavně na linky 603 a 606. V rámci zkušebního provozu se však elektrobusy objeví na všech městských linkách v Kladně.

Ostrý start elektrobusů plánuje dopravce na září. Nákup souvisí s plánem města přejít postupně do roku 2030 na zcela bezemisní provoz a provozovat městskou hromadnou dopravu jen s elektrobusy.

SOR Libchavy dodá šestnáct elektrobusů pro kladenskou MHD, poprvé i v kloubové verzi

Tagy Arriva ČSAD MHD Kladno elektrobusy Kladno SOR Libchavy SOR NS 12 electric SOR NS 18 electric SOR NS electric
Žádné komentáře