Do Ječné se po havárii vodovodu vrací tramvaje, další výluka začne o pár zastávek dál

Tramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Neplánované omezení na hlavní tramvajové tepně končí, začíná jiná výluka na Vinohradech kvůli opravě vodovodu.

Po šesti dnech od velké havárie vodovodu se vrací tramvaje mezi stanice I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Provoz tramvají v Praze ale čeká hned od pondělí další, tentokrát plánované omezení: výluka v Korunní ulici kvůli plánované opravě vodovodního řadu.

Dopravní podnik hl. m. Prahy a Ropid potvrdily, že provoz tramvají se do Ječné vrací od pondělního rána, termín opravy se dvakrát prodlužoval. K havárii došlo v úterý ráno, pražská tramvajová síť se tak musela obejít bez jedné z nejvytíženějších spojnic.

Havárie ukázala křehkost tramvajové sítě v centru Prahy, která je závislá na dvou hlavních průtazích: Ječnou ulicí a Bolzanovou přes křižovatku U Bulhara. Proto magistrát chystá obnovení tratě z Václavského náměstí na Vinohradskou. K tomu má dojít v roce 2022.

Nová výluka potrvá až do 28. srpna, znamená přerušení provozu linek 10, 16 a 91 v celé Korunní ulici. Linky 10 a 16 budou nadále ve směru ze Sídliště Ďáblice či Lehovce z Flory pokračovat po Vinohradské ulici k Muzeu a do zastávky I. P. Pavlova. Jelikož na Francouzské ulici už budou jezdit obvyklé linky 4 a 22, bude linka 10 ukončena následně na Zvonařce a linka 16 projede Bělehradskou ulicí na náměstí Bratří Synků.

Mapa výlukového opatření při uzavírce Korunní ulice v Praze. Foto: DPP

Mapa výlukového opatření při uzavírce Korunní ulice v Praze. Foto: DPP

Mezi zastávkami I. P. Pavlova, Karlovo náměstí, Anděl, Kotlářka a Sídliště Řepy nahradí provoz linek 10 a 16 v celodenním provozu posílená linka 4. Linka číslo 91 je rozdělena na dvě části: ve směru od Divoké Šárky je zkrácena do zastávky I. P. Pavlova, ve směru od Ústředních dílen DP je ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Jiřího z Poděbrad a Muzeum do zastávky I. P. Pavlova v ulici Bělehradské.

Kompletní informace o výluce jsou na stránkách DPP.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp praha Pražská integrovaná doprava Vinohrady Výluka tramvají
3 komentáře