Do Husitské ulice na Žižkově se po měsících částečně vrátí autobusy

Autobus SOR NB12. Foto: Šjů/Wikimedia CommonsAutobus SOR NB12. Foto: Šjů/Wikimedia Commons

Velká rekonstrukce pražské Husitské ulice dospěla do další fáze, díky čemuž se sem od nedělního rána částečně vrátí autobusová doprava.

Velká rekonstrukce pražské Husitské ulice dospěla do další fáze, díky čemuž se sem od nedělního rána částečně vrátí autobusová doprava. Ulice se otevře jednosměrnému provozu ze Žižkova dolů na Florenc. Autobusové linky 175, 207, 908 a 909 tak budou na Žižkově opisovat okruh. Dolů pojedou ve své tradiční trase Husitskou ulicí, nahoru i nadále pojedou objížďkou po paralelní Seifertově ulici přes zastávky Husinecká a Lipanská. Rekonstrukce Husitské ulice, která patří k nejvytíženějším tepnám na východ od magistrály, by měla definitivně skončit v listopadu.

Změny v provozu autobusů

Linka č. 133 bude zrušena (nahrazena vybranými spoji linky č. 207).
Linka č. 175 bude od zastávky U Památníku po Olšanské náměstí (v tomto směru) vedena po odklonové trase přes zastávky Husinecká a Lipanská.
Linky č. 207, 908 a 909 budou od zastávky U Památníku po Černínovu (v tomto směru) vedeny po odklonové trase přes zřízené zastávky Husinecká, Lipanská, Olšanské náměstí, Rokycanova.

Vybrané spoje linky č. 207 budou ze zastávky Ohrada prodlouženy po trase linky č. 133 na Sídliště Malešice.
Vybrané spoje linky č. 207 budou vedeny pouze v úseku Ohrada – Florenc (jen v uvedeném směru).

Změny v zastávkách autobusů

Přemísťuje se nástupní zastávka Florenc pro linku č. 135 do autobusové zastávky linky č. 207 v ulici Ke Štvanici.
Ve směru od Florence se zřizuje zastávka U Památníku pro linky č. 135, 175, 207, 908 a 909 v Trocnovské ulici, před křižovatkou s ulicí Husitská.
Zřizuje se obousměrně zastávka Biskupcova pro linky č. 207, 908 a 909 v ulici Jana Želivského, v zastávkách určených pro náhradní autobusovou dopravu, poblíž zastávek tramvají.

Pramen DPP

Tagy autobusy dpp Husitská objížďka Žižkov
Žádné komentáře