Do Česka míří další vlak s ukrajinskými uprchlíky. Jde o projekt Železnice pomáhá

Vlak na Ukrajinu při odjezdu z Prahy (ještě jen se čtyřmi vozy). Foto: Železnice pomáháVlak na Ukrajinu při odjezdu z Prahy (ještě jen se čtyřmi vozy). Foto: Železnice pomáhá

Z ukrajinského Čopu vyrazil další spoj s uprchlíky. Na jeho palubě je zhruba 500 lidí, kteří stihli projít celním odbavením.

Z ukrajinského Čopu vyrazil další spoj s uprchlíky. Na jeho palubě je zhruba 500 lidí, kteří stihli projít celním odbavením.

Informovali o tom organizátoři projektu Železnice pomáhá na svých facebookových stránkách. Vlak dorazil na Ukrajinu už včera se zásobami humanitární pomoci. Vlak má celkem deset vozů a je složen z vozů Gepard Express a Českých drah. V čele byla elektrická lokomotiva 140.052 (Bobina) Arrivy, podle serveru Railpage.net ale lokomotiva měla poruchu už při cestě na Ukrajinu a nakonec vlak táhne lokomotiva řady 163 společnosti ZSSK.

„Jakmile dorazí do Česka, máme pro zájemce o nocleh připravenou návaznou dopravu do ubytovacích míst, které jsme získali v Jihlavě a Plzni darem,“ uvedli organizátoři. Vlak zastaví v Ostravě, Olomouci, Pardubicích a Praze.

Více informací o projektu je na stránkách Železnice pomáhá. Organizátoři počítají s tím, že vlak bude jezdit pravidelně každý den.

Tagy Arriva Gepard Express Ukrajina Železnice pomáhá
34 komentářů