Zdravotnický materiál z Číny dorazil do Česka poprvé po železnici

Kontejnerový vlak z Číny v Pardubicích. Foto: ČD CargoKontejnerový vlak z Číny v Pardubicích. Foto: ČD Cargo

Patnáct dní od odjezdu z Číny dorazil do Česka poprvé vlak s kontejnery naloženými protiepidemickými materiály a zdravotnickým vybavením. Celkem

Patnáct dní od odjezdu z Číny dorazil do Česka poprvé vlak s kontejnery naloženými protiepidemickými materiály a zdravotnickým vybavením. Celkem 46 kontejnerů dnes dorazilo do Pardubic.

Informovala o tom společnost ČD Cargo. Vlak vyrazil 30. května 2020 z města Xi’an v provincii Shaanxi. Vlaková souprava byla sestavena z železničních vozů držitelů AO Kedentransservis a PAO TransContainer. Přeprava byla organizována společnostmi ČD Cargo Logistics, AO Kedentransservis, PAO TransContainer, AO Economou Shipping a PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa.

Šlo o zakázku na základě objednávky českého ministerstva vnitra. V kontejnerech jsou jednorázové zdravotnické oděvy, roušky, rukavice a další zdravotnická výbava. Doručené zboží je určeno pro nemocnice v Praze a Pardubicích a k přerozdělení do dalších regionů.

V Česku přepravu zajistilo ČD Cargo. Vlak jel přes Kazaschstán, Rusko, Ukrajinu a Polsko po trase pravidelných přeprav zahájených loni. Aktuálně do České republiky směřují další dva ucelené kontejnerové vlaky se zdravotnickým materiálem. Jejich příjezd se očekává nejpozději do 30. června 2020.

 

Tagy ČD Cargo Top železniční spojení Čína - Evropa
70 komentářů