Do Bratislavy dorazily další kloubové autobusy od Otokaru

Další várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBDalší várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPB

Nové autobusy dopravce zařazuje na nejvytíženější linky.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) začal s přebíráním druhé objednávky nových kloubových autobusů Kent C od tureckého Otokaru. Po první dodávce 40 autobusů v loňském roce zařadí do provozu v příštích dnech celkem 31 nových autobusů.

O dodávce dalších autobusů informoval DPB na svých sociálních sítích. Opci uplatnil letos na počátku roku. DPB si od zakoupení autobusů slibuje především zvýšení komfortu jak pro cestující, tak pro řidiče. Ti mají v kabině například ledničku.

Jde o nízkopodlažní autobusy Kent C 18,75., které jsou klimatizované. V jednom autobuse je 39 míst k sezení s koženkovým potahem. Stroje jsou také vybaveny wi-fi, USB nabíječkami a systémem pro automatické počítání cestujících. Autobusy mají sloužit na nejvíce vytížených městských linkách v Bratislavě.

Součástí vybavení je také kamerový systém a informační panely. Vnitřní informační tabule budou ukazovat v reálném čase i odjezdy návazných linek. Nové autobusy splňují emisní normu Euro VI, stupeň D. Pohon zajišťuje motor výrobce DAF, automatická převodovka je z dílny firmy ZF. Informační systém dodala společnost BUSE.

Otokar vyhrál soutěž na dodávku nových kloubových autobusů loni na konci května. V soutěži nabídl nejnižší cenu: 254 950 eur za jeden autobus – tedy v přepočtu 6,4 milionu korun za kus. Podle dopravního podniku se podařilo ušetřit více než pět milionů eur oproti původnímu odhadu. V tendru porazil Otokar výrobce SOR Libchavy, Solaris a Mercedes-Benz.

Další várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBDalší várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBDalší várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBDalší várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBDalší várka nových autobusů Otokar Kent C 18,75 pro Bratislavu. Foto: DPBAutobusy Otokar Kent C pro provoz v Bratislavě. Foto: DPBNové autobusy Kent C od tureckého Otokaru pro Bratislavu. Foto: DPB
Tagy Dopravný podnik Bratislava DPB Otokar Otokar Kent
17 komentářů