Dlouhodobé jízdenky pro Pražskou integrovanou dopravu jsou nově i v mobilu

K odbavení v autobusech PID stačí nově i mobil. Foto: RopidK odbavení v autobusech PID stačí nově i mobil. Foto: Ropid

S předplatnými jízdenkami Pražské integrované dopravy mohou od dnešního dne jezdit cestující i bez samotné Lítačky. Ropid od dnešního dnes

S předplatnými jízdenkami Pražské integrované dopravy mohou od dnešního dne jezdit cestující i bez samotné Lítačky. Ropid od dnešního dnes spustil dlouho očekávanou novou verzi mobilní aplikace PID Lítačka.

O novince informoval Ropid na facebookovém profilu Pražské integrované dopravy, jako první na novinku včera upozornil server Lupa.cz.

https://www.facebook.com/prazskaintegrovanadoprava/photos/a.252212371518395/3383047035101564/

Přesun kupónů nabídne aplikace sama po své aktualizaci, cestující musí přidat svoji fotografii. Nevýhodou může být fakt, že s nahráním kupónů do aplikace přestanou platit kupóny na kartě Lítačka. Jde je ale převést zpět na kartu, vždy ale mohou být pouze na jednom nosiči. Pro cestující ale může nastat komplikace, pokud se jim mobil vybije.

https://twitter.com/suchomelP/status/1201521703853142016?s=20

„Aplikací se můžete prokázat revizorům v Praze, řidičům při nástupu do příměstské linky, i průvodčímu při cestě vlakem. Lze využít QR kód, na platformě Android též technologii NFC, pokud ji telefon podporuje,“ popsal Ropid, jak bude aplikace fungovat.

Spuštění celého systému předcházela aktualizace softwaru čteček revizorů DPP a instalace optických čteček a aktualizace softwaru zhruba 1000 odbavovacích zařízení čtyř dodavatelů v autobusech příměstských linek i aktualizace software u průvodčích.

Tagy Lítačka PID Lítačka Pražská integrovaná doprava
46 komentářů