Dieta zabírá. Norwegian překvapily výsledky, akcie začaly růst

Boeing 787 společnosti Norwegian Air Shuttle. Foto: Jørgen SyversenBoeing 787 společnosti Norwegian Air Shuttle. Foto: Jørgen Syversen

Letecká společnost Norwegian Air Shuttle se změnou strategie a novým managementem začíná dosahovat lepších výsledků. Investoři na dnešní zprávy o

Letecká společnost Norwegian Air Shuttle se změnou strategie a novým managementem začíná dosahovat lepších výsledků. Investoři na dnešní zprávy o růstu příjmů reagovali nákupem akcií: během dne vzrostla hodnota akcií Norwegian až o 6 %.

Firma dnes při oznámení částečných hospodářských výsledků uvedla, že se jī daří výrazně zlepšovat hospodaření díky redukci některých nadbytečných linek a kapacity. Norwegian loni přepravil celkem 36 milionů cestujících. Oproti roku 2018 jde o mírný pokles (37,3 milionu cestujících), který ale firma plánovala.

Podle firmy jednotkové příjmy (přepočtené na takzvaný sedačkokilometr) stouply o 7 %. „Během celého roku firma pracovala na redukci kapacity podle poptávky a přesunutu do ziskového hospodaření. Výhled na další měsíce je velmi dobrý,“ řekl nový šéf Norwegian Jakob Schram.

Firma si pochvaluje zejména údaje za prosinec, kdy dosáhla růstu příjmů na jednotku o 21 % v meziročním porovnání.

Norwegian se dostaly předloni a loni téměř do existenčních problémů. Firma po velkém růstu začala měnit strategii a velkou část linek seškrtala, prodala část letadel a začala se zbavovat některých aktiv, naposledy například svého byznysu v Argentině.

Tagy norwegian Norwegian Air Shuttle
Žádné komentáře