Desítky zrušených spojů denně. ICOM opět nezvládá provoz na Teplicku

Generální ředitel ICOM Transport Zdeněk Kratochvíl. Foto: ICOM TransportGenerální ředitel ICOM Transport Zdeněk Kratochvíl. Foto: ICOM Transport

Kraj už udělil dopravci pokuty přes 2 miliony korun.

Společnost ČSAD Slaný patřící do skupiny ICOM Transport kvůli nedostatku řidičů opět odříká desítky spojů denně objednaných Ústeckým krajem pro provoz na Teplicku.

Vyplývá to z údajů o odřeknutých spojích, které kraj denně zveřejňuje. Firma řízená Václavem Klausem omilostněným Zdeňkem Kratochvílem nezvládá plnit smlouvu od počátku prosince, kdy provoz převzala po Arrivě.

Dopravci za výpadky v provozu od 1. 12. a další závady na smluvních souborech Teplicko a Příměstská doprava Teplice byly uloženy pokuty ve výši přes 2,1 mil. Kč. Od zhoršení situace v březnu opět hrozí další pokuty v řádu statisíců, jejichž udělení bude předloženo k jednání na nejbližším zasedání rady kraje,“ uvedla mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková.

Dopravce nejprve výpadky vysvětloval závadami v odbavovacím systému či karanténami řidičů. ICOM na dotazy deníku Zdopravy.cz ke vzniklé situaci neodpověděl. Předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová pro Českou televizi uvedla, že problémy s nedostatkem řidičů na konci loňského roku vyřešili náborem řidičů z Ukrajiny. „Měli jsme už podepsáno 74 smluv, lidé měli nastoupit v březnu, ale bohužel se hranice zavřely, takže nám to situaci znovu zkomplikovalo,“ uvedla. Od 11. dubna má na Teplicko nastoupit devět řidičů.

„S dopravcem jsme v kontaktu a vedení kraje vyzvalo nejvyšší vedení dopravce ke schůzce, která se má uskutečnit tento týden. Do té doby doufáme, že dopravce k vzniklé situaci připraví co nejrychlejší řešení a nasadí všechny potřebné řidiče. Výpověď smlouvy je vždy až krajní řešení,“ dodala Fraňková.

Tagy ČSAD Slaný Doprava Ústeckého kraje ICOM Transport Teplicko Ústecký kraj
72 komentářů