Deset tisíc jízdenek za 24 hodin. Zájem o cestu vlakem do Chorvatska předčil očekávání, v čele se vystřídají tři lokomotivy

Lokomotiva Vectron, Praha Smíchov společné nádraží, foto: RegioJetLokomotiva Vectron, Praha Smíchov společné nádraží, foto: RegioJet

RegioJet začíná vážně zvažovat, že bude letos v létě jezdit z Prahy do chorvatské Rijeky častěji, než původně plánoval. Důvodem

RegioJet začíná vážně zvažovat, že bude letos v létě jezdit z Prahy do chorvatské Rijeky častěji, než původně plánoval. Důvodem je velký zájem o jízdenky. Rozhodnutí má padnout příští týden.

Za necelých 24 hodin od zahájení prodeje překonal RegioJet hranici deseti tisíc prodaných jízdenek. „Čekali jsme, že o jízdenky bude zájem, ale ne takový. Některé spoje se blíží vyprodanosti,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Firma proto podle něj řeší jak posílení naplánovaných spojů o další vozy, tak i přidání dalších vlaků v jiné dny. Dosud počítá se třemi páry týdně: z Česka v úterý, pátek a neděli.

RegioJet počítá v každé soupravě s dvanácti vozy a celkem 560 místy. Ceny jízdenek začínají na 590 korunách, v řadě případů už ale stoupla cena na 690 Kč. Dalších 200-300 Kč stojí ještě autobus z Rijeky s garantovaným přestupem, ten rozveze cestující do jednotlivých letovisek na pobřeží.

RegioJet nakonec změnil i podmínky stornování jízdenek: z původního storna 20 % při zrušení do týdne je nově 50 % při zrušení do dvou týdnů. Podle Ondrůje šlo jen o nabídku pro začátek prodejní kampaně.

V nabídce ještě není spojení do slovinského hlavního města Lublaně, podle Ondrůje by se mělo v nabídce objevit v příštích dnech. Stejně tak bude možné nastoupit a vystoupit v maďarském městě Csorna.

Jasnější je už také nasazení lokomotiv na nové spojení. RegioJet počítá s lokomotivou Siemens Vectron, která potáhne vlak až do pohraniční stanice Hodoš na maďarsko-slovinské hranici. Do Rajky pojede strojvedoucí RegioJetu, přes Maďarsko strojvedoucí společnosti Continental Railway Solution. Ve Slovinsku si převezme vlak lokomotiva státního dopravce Slovenske železnice, která ho doveze až na chorvatské hranice. Poslední krátký úsek zajistí lokomotiva státního chorvatského dopravce Hrvatske željeznice.

Tagy Chorvatsko RegioJet Top
309 komentářů