Delta představila novou první třídu pro vnitrostátní linky

První třída v A321neo u Delta Air Lines. Foto: DeltaPrvní třída v A321neo u Delta Air Lines. Foto: Delta

Americká společnost Delta Air Lines představila novou podobu první třídy v letadlech Airbus A321neo pro vnitrostátní lety. Firma ji představuje

Americká společnost Delta Air Lines představila novou podobu první třídy v letadlech Airbus A321neo pro vnitrostátní lety. Firma ji představuje jako zásadní zlepšení komfortu na palubě, zveřejněné obrázky ale současně vyvolávají otázky, kolik prostoru cestující v prémiové třídě budou mít.

Delta v tiskové zprávě označila novou první třídu jako „lídra v oboru“ na vnitrostátních linkách, které zajistí více soukromí a pohodlí. „Strávili jsme stovky hodin s našimi zákazníky a poslouchali, co by si přáli vylepšit. Vznikl tak unikátní produkt,“ řekl Mauricio Parise z Delta Air Lines.

Výrobce sedaček je Recaro, autorem návrhu je společnost Factorydesign. Podle Delty nový design přináší do vnitrostátní dopravy řadu prvků z mezinárodních letů.

Delta se chlubí tím, že nová sedačka nabízí o čtvrtinu větší pracovní prostor, trojnásobně větší úložné prostory pro osobní věci včetně například místa na uložení laptopu či láhve na vodu. Součástí je nový velký displej a palubní zábavní systém. Firma neuvedla, jak velká rozteč bude mezi jednotlivými sedačkami.

První A321neo má Delta převzít letos do konce roku. Firma má závazně objednáno 100 letadel, na dalších 100 má opci. V letadle bude celkem 194 míst, z toho 20 v první třídě, 42 ve třídě Comfort+ a zbytek v ekonomické třídě.

Tagy Delta Air Lines
19 komentářů